Visites escolars a l’IVAM

EducacióVisitesIVAM Centre Julio González

Ningú discuteix a hores d’ara la importància de l’art en l’educació. En les visites al museu per part dels escolars s’han de conjugar l’aprenentatge amb l’entreteniment. Aquestes visites han de ser amenes plantejant-les des de la perspectiva del coneixement. S’ha de tractar de conèixer l’art i no solament reconèixer i identificar obres d’art.

La visita al museu no ha de ser una visita dirigida, sinó acompanyada. La pretensió és que els joves estudiants visquen la visita al museu com una experiència gratificant. L’objectiu i valor de les activitats que es proposen han de residir menys en la transmissió d’informació que a concentrar l’atenció del xiquet sobre una cosa, a descobrir una manera de mirar.

Es tracta d’una sensibilització artística dirigida a descobrir noves maneres de veure. Els museus, i especialment l’IVAM, estan dedicant esforços a educació per a convertir-se a més d’en un espai expositiu, en un centre d’estudi, un centre didàctic i en un lloc de trobada.

Aquestes visites es duen a terme els dimarts i dijous a les 12:00 hores, prèvia reserva anomenat al telèfon 96386300, per a grups de 30 persones màxim. L’activitat és gratuïta.
Visita guiada “Julio González en la col·lecció de l’IVAM

Dimarts
Abril 21
Maig 19, 26
Juny 16, 23
Visita guiada “EN TRÁNSIT

Dimarts
Abril 14, 28
Maig 5, 12
Juny 2, 9 , 30
Visita guiada “Tristes Armes. Josep Renau i Martha Rosler davant de la guerra

Dijous
Abril 16, 23, 30
Maig 7, 14, 21, 28
Juny 4,11, 18, 25