Temptar ciutat II

La vida de les persones a la ciutat: una revisió humanista

ConversesIVAM Centre Julio González

Temptar Ciutat II

LA VIDA DE LES PERSONES A LA CIUTAT: UNA REVISIÓ HUMANISTA

Coordina i dissenya: David Estal, arquitecte

IVAMlab, novembre 2018.

ÀUDIOS TEMPTAR CIUTAT II

Converses:

 

  • Dimecres 7 de novembre, 18:30h

L’altre i nosaltres a la ciutat plural

Xavier Antich, filòsof, professor d’Estètica a la Universitat de Girona. Autor del llibre: La Ciutat del dissens. Espai comú i pluralitat.

 

  1. Dimecres 14 de novembre, 18:30h

“Aprenentatge a la ciutat des de la infantesa”

Virginia Navarro, arquitecta, Sevilla. Coordinadora Ludantia: I Bienal d’educació en arquitectura per a la infància i la joventut.

 

  • Dimecres 21 de novembre, 18:30h

L’enfortiment de les persones en un context d’urbanisme assistencial

Soledad Arnau, llicenciada en Filosofia, bioeticista, sexòloga i escriptora. Presidenta del Instituto de Paz, Derechos Humanos y Vida Independiente (IPADEVI), Madrid.

 

  • Dimecres 28 de novembre, 18:30h

“Les xicotetes coses que ens passen al carrer”

Alba López, membre del col·lectiu Fractals dedicat a l’educació artística per a la transformació social, València

Cristian Yapur, ‘activista’, València

Rafa Rivera, arquitecte i professor jubilat d’Urbanisme ETSA, València

La segona edició de l’activitat Temptar Ciutat us anima a capgirar el concepte d’humanització de la ciutat, habitualment simplificat a la mobilitat urbana. El fet cert és que la vida de les persones a la ciutat no és només un assumpte físic. Som individus, però pensem la ciutat com un ens aliè a la nostra natura subjectiva i passat sagrat. Si més no, ser i estar presents, és la base de la nostra essència com a éssers humans, habitants d’un lloc que compartim en comunitat amb afectes, sorpreses, pors, contradiccions, sentiments, confiança, recels, rituals, etc. Si Temptar Ciutat I fou un pas al costat, al novembre iniciarem un novell viatge a l’interior, i qui sap si servirà després per a millorar les pràctiques a la superfície. Llavors, de manera similar a la primera edició, es planteja una activitat íntima, vivencial i d’intercanvi de coneixements mitjançant quatre converses per tal d’accedir a territoris inexplorats en el fet urbà, de pluralitat, aprenentatge, enfortiment i quotidianitat.

 

A més a més, Temptar Ciutat II recollirà a partir d’entrevistes radiofòniques part de la consciència individual i col·lectiva per tal de conformar una revisió humanista de la ciutat que es recollirà en un audi-llibre d’edició limitada. Tu tindràs l’oportunitat de compartir la teua quan et creues amb una instal·lació efímera creada per a l’ocasió, a mode de cos-casa-ciutat-cosmos, que estarà situada a l’esplanada de l’IVAM.

  • Dimecres 14, 21 i 28 de novembre entre les 11-13h

Entrevistador: Josep Martínez, editor (Buc, Pruna), membre de ca Revolta i col·laborador de ràdio Klara

Muntatge instal·lació efímera: Marc Martí

 

Relacionats

Temptar Ciutat

26 set. 2017
ConversesTallersIVAM Centre Julio González