Taller didàctic ” De Gaudí a Picasso”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller didàctic “De Gaudí a Picasso”, està inspirat en el projecte de la Casa Milà, coneguda com “La Pedrera”, de Gaudí. El taller es realitza amb motiu de l’exposició que actualment s’exhibeix a l’IVAM.

Antoni Gaudí, arquitecte català i major exponent del modernisme, combina els llenguatges estètics tot generant un discurs propi que serà clau a la Barcelona de principis del seble XX. És a aquesta ciutat on construeix les seues obres més representatives, entre elles, el projecte de la Casa Milà, més coneguda com La Pedrera, per la seua apariència pètria. Gaudí s’encarregava també del disseny interior de l’edifici, tot prestant especial atenció als elements decoratius i al mobiliari.

Aquesta faceta de l’artista, la del disseny interior de l’edifici, és la que centra l’activitat didàctica “De Gaudi a Picasso”. El taller comença situant als participants al terrat de la Casa Milà, on figuren xemeneies que semblen guardians de l’obra de Gaudí. En aquest misteriós escenari, s’escolta música de Wagner.

Els participants, treballen sobre taules que reprodueixen el plànol original d’una de les plantes de l’emblemàtic edifici. L’activitat constitueix en la construcció del mobiliari per a aquesta casa, tal com va fer Gaudí en 1906. El material didàctic inicial el constitueixen peces planes amb formes referents a la natura, que recorden les utilitzades per l’arquitecte per tal de dur a terme els seus projectes de mobiliari. Amb aquesta col·lecció de peces es poden construïr diferents propostes de cadires, tamborets, taules, bancs, etc. Un cop finalitzada l’activitat didáctica, cada participant por dur-se la deua obra.

Duració del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc. A partir de 5 anys. Màxim 25 persones.