Recorregut amb Salomé Moltó per l’Alcoi de les col·lectivitzacions amb motiu de l’exposició “Indústria. Matrius, trames i sons”

VisitesIVAM Alcoi

Duració: 2,5 – 3 hores

En el marc del projecte Indústria / Matrius, trames i sons, coordinat per Lorenzo Sandoval i Tono Vizcaíno per a l’IVAM, es proposa una nova activitat: una ruta per Alcoi per a conéixer, de la mà de Salomé Moltó, algunes de les veus i dels llocs clau del procés de col·lectivització de fàbriques durant la Guerra Civil.

La ruta es planteja com un recorregut de biografies entrellaçades a través de l’espai urbà. D’una banda, les biografies d’alguns dels treballadors que van participar en l’experiència col·lectivitzadora, als qui Salomé Moltó va entrevistar en els anys huitanta i noranta del segle XX, donant peu a un treball de gran valor documental. D’altra banda, la mateixa experiència de Salomé com a investigadora i activista.

Salomé Moltó (Cocentaina) és sociòloga, escriptora i apassionada de la literatura. De jove va emigrar a París, on es va formar en Llengua Francesa i en Estudis de Literatura i «Civilisation Française». Entre les seues publicacions estan Retalls històrics de la postguerra 1939-1953 (2011) i Alcoi (1936-1950). Socialització, col·lectivització i repressió (2015). Ha col·laborat en revistes com a Evocació de París, Orto de Barcelona, Tierra y Libertad de Madrid, entre altres, i forma part del comitè editorial de Siembra. Els seus treballs van dirigits a fomentar la presa de consciència i possible denúncia dels problemes que concerneixen la nostra societat.

NOTA: en cas de pluja l’activitat es farà a cobert en la zona de l’exposició en l’IVAM Alcoi.

Relacionats

Indústria/Matrius, Trames i Sons

28 gen. 2022 – 08 mai. 2022
ExposicióIVAM Alcoi