Presentació i inauguració ‘Escena I. Fer paisatge’. Col·lecció de l’IVAM

Presentació a càrrec de Nuria Enguita i Sonia Martínez #IVAM35

ConversesIVAM Centre Julio González

Fer paisatge inaugura una sèrie d’exposicions sota la denominació Escenes de la Col·lecció de l’IVAM. Escenes que dialogaran amb les exposicions actuals de la col·lecció: popular, La fotografia al mig, Ser artista. Julio González, Pinazo en l’espai públic i Juana Francés (esta última en l’IVAM Alcoi). Estes exhibicions – les escenes – revelaran combinacions espai temporals dels nostres fons, com a acoblaments i xarxa de relacions i sentits que ens permetran explorar els múltiples significats de les obres i documents que conformen la Col·lecció de l’IVAM.

En la primera presentació, titulada Fer paisatge i que partix de l’obra Pierced Espiral (Espiral Travessada, 1973) de Robert Smithson, explorem la noció de museu com a catalitzador d’un context i la idea de paisatge com una construcció en procés que fusiona arquitectura, ciutat, reflexions sobre el paisatge viscut, modes de vida i pensament, i temps dispars i no lineals. Ens submergim en qüestions d’espaitemps, arquitectures, arqueologies i memòries compartides. L’exhibició inclourà obres d’artistes destacats com Matisse, Manolo Millares, Darcy Lange, Cecilia Vicuña, Ludovica Carbotta, June Crespo, Helena Almeida, Àngels Ribé, Claudia Pagés, Rayanne Tabet, Miquel Navarro, Berta Cáccamo, Ángeles Marco, LLUÏX, Adolph Gottlieb, Jean Arp, Nico Munuera i Thao Nguyen Phao, entre altres.

Les comissàries, Nuria Enguita i Sonia Martínez, presentaran l’exposició que compta a més amb creacions específiques de Mar Reykjavik i Claudia Pagés, així com amb itineraris textuals d’Álvaro de los Ángeles i Rafa Barber.

Esta inauguració obri una sèrie d’activitats per a celebrar els 35 anys de l’IVAM Centre Julio González.

 

Escena I. Fer paisatge. Col·lecció de l’IVAM

19.00 h Presentació

20.00 h Inauguració i còctel

Relacionats

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

IVAM35

15 feb. 2024 – 18 feb. 2024
EscèniquesMúsicaTallersVisitesIVAM Centre Julio González