Juntures i conjuntures per a sis projectes articulats

Presentació projectes Articulacions 23-24 #IVAM35

ArticulacionsIVAM Centre Julio González

Dins del programa d’estudis Articulacions (IVAM-UV-UPV), els seus participants proposen una marató de pràctiques i formes col·lectives d’investigació que es constituïxen dins del curs 2023/24.

Les jornades es pensen en primera instància com un espai d’obertura i cristal·lització dels projectes realitzats col·lectivament i, en segona, com a manera de donar compte de les preocupacions sorgides del context que els situa. Des del començament, s’ha treballat de manera col·laborativa, intentant fer dels desitjos individuals pràctiques col·lectives, posant en relació cossos i dinàmiques, així com afectes i maneres d’estar.

Els vincles sorgits entre les parets del museu naixen de debats, friccions i trobades, en relació amb el coneixement situat de les persones convidades, les lògiques institucionals que ens travessen i qui les mantenen, les tensionen i habiten. Des que va començar la segona edició del programa s’han entreteixit ressonàncies, però també dissonàncies que les activitats proposades a continuació representen.

Així, el dijous 6 de juny a les 17:00 h, Curem València, un projecte impulsat per Evarist Caselles i Agustina Bornhoffer, propiciarà una taula de diàleg i mediació sobre el teixit urbà cultural que definix l’entorn que envolta al museu i les seues fragilitats.

El dimecres 12 de juny de 17:00 h a 20:00 h el grup d’investigació Jardí, format per Sofía Delgado, Carmen Gimeno, Jeff García, Malena Albarrasí i Carlos Zárate, donarà inici a Manuals per a sostindre, una activitat proposada en tres actes que continuarà el divendres 14 de juny de 16:00 h a 19:00 h i el dissabte 15 de juny d’11:00 h a 14:00 h.

El divendres 14 de juny, de 10:00 h a 13:00 h, el col·lectiu Plata Viva, format per Naila Tasnim, Gari Arambarri i Àngels P. Núñez, proposa el taller Aproximació a l’argent viu mitjançant l’estratègia del fanzine, de la mà de Mariem Iman, artista i antropòloga social i cultural. Este taller és el resultat matèric d’una investigació al voltant de l’argent viu, la qual es desplegarà a les 16:30 h en Plataviva. Presentació, col·loqui i te, on es parlarà dels seus desdoblaments per a generar diàlegs.

Eixe mateix dia es presentarà Tasses: un gran poder comporta una gran responsabilitat a càrrec de Maena Serrano Pons, Paula López Collado i Alida Molina. Hi haurà dos activacions de 13 a 14h i de 18:30 a 19:30 on s’oferiran diferents passes de 15 minuts. La jornada del divendres 14 conclourà a les 19:30 h amb una presentació performativa de l’Arxiu Articulacions per Miguel Ángel Navarro ‘Escoín’ i les cures de Valentina Lacopini.

La jornada del dissabte 15 de juny comptarà amb dos activitats que donaran tancament a este programa. A les 17:00 h es presentarà la publicació Rapinya del col·lectiu 90GRAMOS ESTUDIO, format per Dolores Valero, Antoni Solera i Victoria Morena Fernández Silva.

A les 18:30 h del mateix dia tindrà lloc en el Lab2 una taula redona que farà públics els debats de la taula de diàleg que inauguren estes activitats: Curem València.

Per a concloure les jornades, a les 19:30 h, comptarem amb la musicalizació de Nawan, un músic experimental valencià, a càrrec de Evarist Caselles i Agustina Bornhoffer.

*Accés per la porta principal fins les 19h