Azogue, mercuri, quicksilver, zilarbizi

Taller i presentació a càrrec de Plata Viva amb l'acompanyament de Mariem Iman #IVAM35

ArticulacionsIVAM Centre Julio González

El divendres 14, el col·lectiu Plata Viva integrat en Articulacions – Programa públic 23/24, format per Naila Tasnim (Miami, 1995), Gari Arambarri (Azkoitia, 1997) i Àngels P. Núñez (Guadassuar, 1997), presenta Argent viu, un projecte d’investigació teoricopràctic al voltant d’este element químic. Azogar consistix a cobrir de mercuri líquid una superfície, com a vidre o cristall, creant així l’aspecte reflector dels espills. L’argent viu es descobrix, per tant, quan apareixen xicotetes taques negres, òxid o humitat en la superfície de l’espill, perdent eixa capacitat de reflex, impedint una visió nítida, evidenciant la seua materialitat, deterioració o desgast.

El seu objectiu és, des de les lectures i converses generades a partir de l’argent viu, desplegar una sèrie de qüestions que abasten diferents temes, com la identitat, el reflex, l’empatia i la memòria colonial. Estes reflexions i pensaments, generats al llarg del recorregut del programa, s’arrepleguen en una publicació, Plataviva, que funciona a mode d’investigació especulativa. Allí es llançaran preguntes, a sis mans i en quatre llengües (anglés, basc, valencià, castellà), sobre les negociacions que es creen respecte a la idea de veure, no veure i (no) voler veure.

Durant la trobada, a les 10:30 hores, guiats per Mariem Iman (Huelva, 1994, artista amb formació en antropologia social i cultural) es realitzarà, mitjançant l’estratègia del fanzine, una aproximació a l’argent viu en moviment, ocasionant una forma plàstica de vincular text, imatge i materialitat. El punt de partida és generar un joc per a formar un arxiu lliure, on els criteris es disposen durant el propi fer. En concloure la sessió es generarà una conversa entre tots els participants, posant en comú les experiències, idees i el succeït durant el taller. Finalment, a les 16:30 hores, es realitzarà una presentació de Plataviva, a la qual seguirà un col·loqui obert en el qual poder allargar, debatre i problematizar els temes tractats en el transcurs de la investigació.

 

Programa: 

10 a 13 h – IVAMLab2 – Aproximació a l’argent viu mitjançant l’estratègia del fanzine – Plata Viva. Pots inscriure’t al taller ACÍ

16:30 a 18:30 h – IVAMLab1 – Plataviva. Presentació, col·loqui i te

*L’assistència al taller requerirà d’inscripció prèvia en el següent mail: angels.p.nunez@gmail.com Aforament: 20 persones.

*L’assistència a la presentació serà d’entrada lliure fins a completar aforament.

Relacionats

Articulacions – Programa d’estudis IVAM · UV · UPV 23/24

15 nov. 2023

Juntures i conjuntures per a sis projectes articulats

06 jun. 2024 – 15 jun. 2024
ArticulacionsIVAM Centre Julio González