Tasses: un gran poder comporta una gran responsabilitat

Presentació a càrrec de Maena Serrano Pons, Paula López Collado i Alida Molina #IVAM35

ArticulacionsIVAM Centre Julio González

Dins d’Articulacions – Programa públic 23/24, tres de les seues estudiants (Maena Serrano Pons, Paula López Collado i Alida Molina) van mostrar un interés a treballar amb materials tangibles, buscant una experiència pràctica i artesanal. Així va sorgir la idea de crear una vaixella, la qual es va concretar en l’elaboració d’unes tasses. Durant les primeres sessions de pluja d’idees, van associar este objecte de parament amb conceptes vinculats a les cures. El gest d’oferir una beguda a les persones convidades, així com l’acte dels alumnes en portar les seues pròpies tasses a l’IVAM, es va convertir en una manera d’habitar l’espai com si fora una llar.

Es van enfocar en com cuidar les tasses i en la seua fragilitat, especialment si eren de ceràmica. La proposta va prendre forma definitiva amb la decisió de crear sis tasses, que es disposaran per al públic durant la presentació. Estes s’han realitzat en l’espai Plou amb la guia d’Elena López Lanzarote, directora d’este taller de ceràmica. Cada tassa inclou una sorpresa destinada a activar una relació de cura entre l’espai, les persones assistents i les tasses.

En este procés el trio ha volgut centrar-se en cuidar-se mútuament com a companyes i amigues, compartint i reivindicant un espai d’autocura en oposició al productivisme i la cerca de resultats espectacularizants.

Maena, Paula i Alida són tres valencianes que han entaulat una relació d’amistat arran d’Articulacions. Politòloga i actrius compartixen temps de qualitat treballant amb el gres en l’estudi de ceràmica Plou. Presenten sis tasses creades en relació al tema de les cures. La cura de la tassa, la cura a una mateixa, i la cura entre elles.

*Hi haurà dos activacions de 13 a 14h i de 18:30 a 19:30 on s’oferiran diferents passes. Lliure accés amb aforament de 6 persones cada 15 minuts.

Relacionats

Articulacions – Programa d’estudis IVAM · UV · UPV 23/24

15 nov. 2023

Juntures i conjuntures per a sis projectes articulats

06 jun. 2024 – 15 jun. 2024
ArticulacionsIVAM Centre Julio González