Grup de lectura

Activitat vinculada amb "Pepe Miralles. Efecte d'una força aplicada bruscament". Biblioteca 10.00h

ConversesIVAM Centre Julio González

15 de desembre 2018, 10 h. Biblioteca IVAM
Grup de lectura
Miguel Caballero. Paris-Austerlitz, de Rafael Chirbes

Per a participar en el grup de lectura cal inscriure’s enviant un correu a l’adreça electrònica següent: actividades@ivam.es 

La llarga marxa és una coneguda novel·la de Rafael Chirbes. Metàfores similars a les d’aquest títol s’han usat per a comptar la sida. Hem experimentat o escoltat històries de gradual enfonsament (o llarga i gradual marxa) de cossos joves, molt sovint d’homes homosexuals. La novel·la de Chirbes que llegirem, París-Austerlitz, tracta, entre altres coses, d’un d’aqueixos enfonsaments. En el grup de lectura compartirem impressions sobre com s’han construït tals històries d’ensulsiada, i com nosaltres —seropositius o no— ens relacionem amb aqueixes històries. Conversarem també sobre altres tipus de cossos que han rebut molta menys atenció literària i mediàtica, així com sobre la relació d’aquestes ensulsiades amb altres tipus d’experiències amb el VIH que sovint queden fora del relat.

Miguel Caballero és llicenciat en Filologia Hispànica (UNED, Espanya), Màster en Literatura (Universiteit Leiden, Països Baixos) i Doctor en Estudis Culturals (Princeton University, Estats Units). Actualment és Collegiate Assistant Professor i Harper Fellow en la Universitat de Chicago, adscrit als departaments de Llengües Romàniques i Història de l’Art. La seua tesi doctoral versa sobre els monuments d’avantguarda a Mèxic, Espanya i el Brasil durant el segle XX. En aquests moments du a terme una investigació sobre la relació entre avantguarda i proteccionisme, específicament sobre el rol de les avantguardes arquitectòniques, artístiques i literàries en la protecció del patrimoni nacional durant la Guerra Civil espanyola. Respecte al VIH, Caballero va desenvolupar entre 2015 i 2017 el blog ASS (Amor, Sexo y Serología), que recull entrevistes a persones seropositives visibles i relats en primera persona a partir del seu propi diagnòstic. Sobre el VIH ha escrit també per a Vice, HIV Equal i altres mitjans.

Relacionats

Pepe Miralles

18 oct. 2018 – 03 feb. 2019
BibliotecaIVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

Pepe Miralles

05 mar. 2018 – 28 abr. 2019
ConversesIVAM Centre Julio González