El IVAM s’uneix al projecte “L’Illa Afonada”

Tots els xiquets del món estan invitats a participar

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El pròxim 1 de desembre es presenta en l’IVAM L’Illa Afonada, una iniciativa de l’artista Javier Velasco llançada per Artport Making Waves, un col·lectiu internacional de persones vinculades al món de l’art i amb un fort compromís social que aprofitaran la Pròxima Cimera del Canvi Climàtic que es celebra del 29 novembre al 10 de desembre del 2010 a Cancún (Mèxic) per a sensibilitzar a l’opinió pública a través de l’art.

El projecte de L’Illa Afonada pretén involucrar a milers de xiquets de tot el món per a crear una illa amb un tros de paper de periòdic, pegament i un furgadents. Amb estos simples elements es tracta de tallar, apegar i construir una xicoteta illa amb la seua palmera incorporada. Després, veure com s’afona en una peixera o tanc d’aigua. Este afonament massiu de milers d’illes com a acte simbòlic és un gest de conscienciació sobre el problema de les Illes Maldives que estan específicament afectades per la pujada dels nivells del mar i del canvi climàtic.

Javier Velasco, artista nascut en La Línia però fincat a València, és l’artífex d’esta idea que es plasmarà en una ‘performance’ en Cancún, amb la participació de centenars de xiquets d’eixa ciutat. L’IVAM també s’unirà a este projecte quan el pròxim 1 de desembre els xiquets participants porten al museu les seues pròpies illes creades a partir d’un retallable, guiats pels seus professors i educadors. Per mitjà d’este senzill gest, els xiquets prendran consciència de la importància de conservar i cuidar el planeta.

Tots els xiquets del món estan invitats a participar en esta campanya (vegeu el model del retallable i els vídeos adjunts que expliquen el procés en la pàgina www.laislahundida.org). Envia la fotografia o el vídeo de la teua illa a laislahundida@gmail.com. La participació és gratuïta.