Ballar juntes en temps real, amb Vicent Gisbert

Matins de dansa per a cossos adults. En el marc del Dia de la Dansa: Dansem juntes!

EscèniquesIVAM Centre Julio González

Durant la setmana de celebració del Dia de la Dansa, proposem un taller de dansa contemporània per a públic adult interessat en la dansa, el cos i el moviment (que no requereix coneixements previs), de la mà del ballarí i el coreògraf Vicent Gisbert.

El taller està plantejat per fer una immersió d’aprenentatge a la tècnica CTR durant els matins del 25, 26 i 27 abril de 10 a 13 h, per al dia 28 fer un assaig general al matí i una mostra oberta al públic a les 18 h al vestíbul de l’IVAM, juntament amb altres grups participants d’aquesta tècnica que estaran desenvolupant tallers en paral·lel al TEM, la Granja i els Conservatoris Superior i Professional de Dansa de València.

El taller planteja un apropament a conéixer i practicar la Tècnica de Composició en Temps Reial (CTR), creada per l’artista portuguès João Fiadeiro. CTR és una tècnica nascuda en el context de la dansa contemporània que, travessant les fronteres de les arts performatives, ha esdevingut un mètode d’investigació sobre modes de trobada. CTR proposa una pràctica en què entrenem “no saber” junts i experimentem formes de trobada i relació que no són ni complementàries, ni simètriques sinó recíproques. És la vivència col·lectiva, estar junts. CTR constitueix també una eina de treball per bregar amb allò desconegut, no existint en aquesta pràctica un guió predefinit.

El taller estarà a càrrec de Vicent Gisbert, que ha estat format en CTR per a aquesta experiència per la coreògrafa, intèrpret i pedagoga Cláudia Dias, en el marc de la col·laboració que suposa Dansem Juntes!, la celebració de la setmana de la dansa de l’IVAM, el TEM, La Mutant, Espai La Granja, APDCV i AVED.

Vicent Gisbert és un ballarí i coreògraf de dansa contemporània que desenvolupa projectes artístics en què utilitza el cos, el moviment, la manipulació d’objectes i el llenguatge audiovisual com a eines principals per a la creació. Combina i complementa el treball artístic amb la tasca pedagògica i formativa en iniciatives dirigides a diferents grups socials.

Dades pràctiques:

  • Dies i horaris: 25, 26, 27 d’abril de 10-13 h, 28 d’abril de 10-13 h i de 18-20 h (horaris del dia 28 d’abril per confirmar).
  • Dirigit a: públic adult (majors de 55 anys)
  • Lloc del taller: IVAMlab3
  • Requeriments: Per poder desenvolupar el taller no es requereixen coneixements previs de dansa, tan sols interés per aprendre. Es recomana sabata esportiva i roba còmoda i lleugera.
  • Inscripció prèvia
  • Més informació i dubtes: educacio@ivam.es

Relacionats

Dansem Juntes! Una celebració en temps real

02 abr. 2023 – 28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González