Conversa entre José María Yturralde i Alfonso de la Torre

ConversesIVAM Centre Julio González

José Maria Yturralde i Alfonso de la Torre conversen entorn de l’obra Hathor que l’artista presenta en la façana de l’IVAM amb motiu de la seua participació en el projecte l’IVAM Produeix.

L’IVAM Produeix pretén promoure la investigació i experimentació per part dels artistes, amb la intenció que el museu genere producció artística nova, al mateix temps que valorar projectes site specific per a alguns espais aparentment no museístics del centre, com la façana principal, l’esplanada o el vestíbul de l’IVAMLab, entre d’altres. En aquest marc, José Mª Yturralde presenta a la façana de l’IVAM la seua obra Hathor, que pertany a la sèrie pictòrica Enso, en què investiga el cercle i la seua extensió tridimensional, l’esfera, amb els seus infinits matisos, com a símbol de la perfecció i els seus efectes, l’univers, el buit, la infinitat…

José Maria Yturralde

Doctor en Belles Arts. Acadèmic de Número de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, València. Catedràtic de Pintura, Facultat de Belles Arts. Universitat Politècnica de València i Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2020. Forma part del grup Antes del Arte a València entre 1968 i 1969. També forma part, des del seu inici, del seminari Generación de Formas Plásticas con ayuda de ordenadores del Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid. Ha participat en la X Bienal de Sao Paulo, en la Biennal de Venècia en 1978, en la Trienal International Toyama Now del Japó, First European Nature Trienal a Odsherred de Dinamarca i en la Biennal d’Architecture Frac d’Orleans, França. Al llarg de la seua trajectòria ha publicat nombrosos treballs, articles, comunicacions i impartit cursos i conferències relacionades amb la geometria i les nocions d’espai-temps, hiperespai i buit des d’una visió molt personal, expressiva i essencialment pictòrica. També ha realitzat nombroses exposicions personals i col·lectives a universitats i museus.

Alfonso de la Torre

Teòric i crític d’art, especialista en art espanyol contemporani. Ha comissariat més d’un centenar d’exposicions i ha publicat assajos i poesia. També ha impartit cursos en diferents universitats, museus i institucions: Centre Pompidou (Màlaga), MNCARS, Museu de Terol, Universitat dels Andes, Universitat de Còrdova, Universitat de Granada, Universitat de Castella – La Manxa , UIMP- Universitat Internacional Menéndez Pelayo o Universitat de La Sorbona. Pertany a la International Association of Art Critics (AICA).

Videos

Relacionats

José María Yturralde

22 feb. 2021 – 30 gen. 2022
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González