L’IVAM ens convida a l’alumnat de Terra de Riuraus

Procés a l'aula

L’IVAM ens convida a l’alumnat de Terra de Riuraus


[CRA Terra de Riuraus: 15/10/2020]

Quines idees tenim d’un museu?

Què esperem que passe i com ens l’imaginem?

Arriben unes invitacions daurades a tots els aularis de l’escola. Cada invitació té el nom d’una alumna o alumne del centre… fins i tot es veu un QR en un costat de la invitació.

Amb “El rum-rum serà memorable” volem fer arribar el museu a través de les persones que l’habiten diàriament: treballadors de l’IVAM (vigilants, personal de premsa, conservadors, coordinadores d’educació o restauradors d’art). A cada xiqueta o xiquet, a través del QR que inclou la invitació, li arriba la veu d’una persona que treballa allí…

Què ens compta aquesta gent?

En els aularis de Llíber i Alcalalí han arribat aquestes històries:

“Hi havia un missatge d’una xica que explicava que la seua classe anava d’excursió a un museu i que un amic seu es va xocar amb un pilar de cara”.

“Vaig escoltar un home que deia que havia estat en una festa”

“Anava sobre quadres en blanc i negre”

“…era una xica que quan va ser al museu, era el dia de la festa i hi havia unes escultures de gel i feia molt fred i van posar la calefacció. Es van fondre les escultures. El quadre era d’una dona molt mudà amb talons i guants.”

“Les creïlles van podrint-se i ell havia de comprar més perquè l’escultura era de creïlles.”

“Però la història que hem escoltat és real?”

Les persones que escoltem en els àudios d’aquests QR també ens parlen d’algunes obres d’art que formen part de la col·lecció de l’IVAM. Amb el que (aquestes persones) ells narren (de) sobre les obres de la col·lecció del museu, l’alumnat de Terra de Riuraus ha fet algunes interpretacions visuals, això sí: sense haver vist mai abans imatges reals de les obres.