Receptes educatives per a activar la idea "d’arxiu" a l'aula

Centres educatiusL’IVAM NO ÉS ENLLOCIVAM Centre Julio González

El quadern didàctic D’ací allà, d’allà ací és el resultat d’un procés d’investigació col·lectiu posat en pràctica durant el curs escolar 2022 i dut a terme per professorat, mediadores i comissàries. Gestat com un eix més del Programa d’Art I Context, durant les sessions del projecte l’equip de docents va partir del qüestionament de les pràctiques contemporànies a l’aula i de com el concepte “d’arxiu” ha evolucionat fins a aconseguir un estat multiformat, travessat per la intangibilitat. Això fa preguntar-nos si pot ser revisat i reactivat pel propi alumnat. En aquest quadern es poden trobar dinàmiques i propostes d’arxiu per a realitzar autònomament a l’aula, a partir de les pròpies experiències dels docents/protagonistes, narrades en primera persona.

El Programa d’Art i Context és un projecte bianual que es compon d’actuacions, produccions, tallers, xarrades, converses, nous formats d’investigació i producció de la pràctica artística i el pensament contemporani. Curat per un equip convidat per la institució, el Programa es proposa com un diàleg entre la nova producció de cinc projectes artístics seleccionats per l’equip curatorial i el públic actiu del context.

 

Versió digital descàrrega ací

Versió impresa sota sol·licitud en educacio@ivam.es

Dansa contemporània a les aules a partir de l'obra de Julio González

Centres educatiusL’IVAM NO ÉS ENLLOCRecursosIVAM Centre Julio González

Ballem amb Julio! és una proposta que tendeix ponts entre la pràctica escultòrica de Julio González i la dansa contemporània, establint dinàmiques en què el cos i l’escultura s’interconnecten a través de la coreografia. És una proposta dissenyada per Néstor García, que inclou la música electrònica creada específicament per DJ Biano. Ballem amb Julio! és un recurs educatiu conformat per un dossier per a professorat amb nombroses referències i propostes. Així mateix, compta amb un suport audiovisual en què s’il·lustren exercicis escènics i corporals amb què el professorat trobarà diverses vies per aplicar la dansa contemporània a l’aula, de manera autònoma i expansiva.

RECOMANACIÓ

Tot i que no és obligatori, es recomana visitar l’obra de Julio González a l’IVAM.