Mediacions d'art i diàleg contemporani al territori rural

Centres educatiusL’IVAM AL TERRITORITerritori

Confluències és un projecte d’intervencions i mediacions artístiques als pobles de la Ruta 99 de la Comunitat Valenciana. El punt de partida del projecte de mediació artística són les obres i les intervencions generades pels artistes d’aquest programa i, a partir de les quals, l’IVAM acostarà les lògiques pròpies de la creació contemporània a una selecció de xicotetes localitats del territori valencià. Durant el segon i tercer trimestre del curs, els artistes Pep Vidal i Rubén García donaran a conèixer el seu procés creatiu a l’alumnat del centre participant i abordaran la seua obra des de diverses accions mediadores, acompanyats pel museu i l’equip de mediació.

Trobades d'art i acompanyament per a una escola en transformació

Centres educatiusL’IVAM AL TERRITORITerritori

Enguany, A prop es consolida com a projecte degà de l’IVAM al territori i —seguint la discreta senda ja iniciada en dues de les tres edicions anteriors—, centra la seua presència en residències socioeducatives valencianes, activant la seua presència en elles.

Aquestes trobades són sensibles a la urgència contemporània de repensar l’equilibri entre naturalesa, producció cultural i sostenibilitat, i proposen una experiència d’investigació de les llavors que viuen en els nostres entorns quotidians. Prenent com a referència la vida, les cures, l’ecologia, els processos, la responsabilitat compartida i la transformació, es despleguen unes pràctiques que posen veu a les migracions i a les genealogies individuals i col·lectives de l’alumnat.