MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ: LIKE SPARKS THROUGH THE STUBBLE. MALALTIA, TEMPORALITAT, FORMES DE VIDA

MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ: LIKE SPARKS THROUGH THE STUBBLE. ENFERMEDAD, TEMPORALIDAD, FORMAS DE VIDA

Presentes densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit (22/05/21, IVAM).

16a sessió del cicle Presents densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit, coordinada per Miguel Ángel Martínez (comissari del cicle).

Sobre aquesta sessió, el mateix comissari va escriure: “En aquesta trobada, vaig parlar de les pedres que va retratar Rubén Montesinos en Open Letter. Les pedres d’Islàndia. Hi vaig parlar, també, del jardí de Derek Jarman, de la seua Naturalesa moderna i de Blue. De la seqüència final de Blue vaig extraure el títol de la presentació: “Like sparks through the stubble”. També hi vaig parlar de les Papallones d’hivern de Julià Guillamon, de l’acció Més enllà de la meua ment, de l’artista Miguel Guzmán, del llibre El meu cos també, de Raquel Taranilla, i de l’Acció de les cendres d’Act-Up.

Del que volia parlar-hi era de la malaltia i del temps. Diria: de l’experiència de la temporalitat que la malaltia convoca en aquestos textos, en aquestes imatges, en aquestes accions”.

Miguel Ángel Martínez és investigador, escriptor i comissari. En 2021 va publicar el llibre Bios. Literatura, malaltia, formes de vida (Tirant Lo Blanch-PUV).