València Turisme i l’IVAM inicien la seua col·laboració per promoure nous productes culturals

Nota de premsa

NdP_Convenio_Turismo_Format_Val

València. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho, i el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, han subscrit hui un protocol de col·laboració per posar en marxa “L’Art del Turisme”, un projecte pioner que uneix cultura i turisme al territori valencià.

L’acord rubricat aquest matí al centre d’art contemporani valencià regula el marc de relacions entre les dues entitats per impulsar la creació i el disseny de nous productes turístics vinculats a l’art modern “amb els quals combatre l’estacionalitat turística amb qualitat, eficiència i eficàcia” , ha assenyalat Pilar Moncho.

José Miguel G. Cortés ha destacat que considera “molt important que el sector turístic de la Comunitat: guies, agències, etc. coneguen a fons tot el que ofereix l’IVAM perquè puguen incloure el museu valencià en els seus programes dirigits al turisme nacional i internacional”.

Obrir l’art a nous públics

L’Art del Turisme s’emmarca dins de la nova estratègia iniciada per l’IVAM per obrir la seua programació a un públic més extens, però no per això menys exigent. Una de les claus de la programació de 2017 és posar en valor l’extensa col·lecció del museu, posant el focus en un moment històric i un estil molt concrets, és el cas de l’exposició ‘L’eclosió de l’abstracció’ que s’inaugurarà el pròxim 21 de juliol.

Partint d’aquestes premisses, València Turisme i l’IVAM organitzaran un programa de formació per a professionals de l’art que generarà propostes de producció turística sobre aquest tema. Els nous productes turístics permetran establir canals de comercialització amb els agents de turisme de València (agències, transport, guies turístics).

Obrir el turisme a l’art

“L’Art del Turisme” és una experiència pilot que persegueix convertir-se en el canal de transferència necessari per unir el sector del turisme amb l’àmbit de la cultura en general i de la creació plàstica en particular, mitjançant accions formatives turístiques destinades a especialistes en art.

“La divulgació és essencial per atraure l’interès dels visitants”, assegura Pilar Moncho. Per això, el programa formatiu “vol provocar aquesta transferència de coneixement entre els dos sectors, cultura i turisme, l’últim beneficiari és la competitivitat del territori valencià com a destinació turística excel·lent”, destaca Pilar Moncho.

Segons la màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació de València “des de València Turisme estem convençuts que la potència de la programació expositiva i cultural dels centres valencians és un reclam excel·lent per configurar una oferta turística sòlida, periòdica i permanent”.

“Les exposicions de l’IVAM tenen un nivell i una qualitat que estan a l’altura d’altres museus d’art contemporani de qualsevol capital europea, per la qual cosa hem de donar-les a conèixer als turistes de tot el món que visiten la ciutat de València”, ha subratllat el director del museu.

La col·laboració entre turisme i art comença amb l’IVAM “perquè és un dels referents artístics de major projecció nacional i internacional”, assenyala Pilar Moncho, que ha assegurat que l’experiència pot traslladar-se a altres centres artístics valencians i créixer en l’àmbit de la divulgació.