UNA NIT EN EL MUSEU

L’IVAM proposa dormir una nit en el museu per a reflexionar sobre l’ús dels espais públics

Nota de premsa

PDF Nota El museu_maneres d’ús

València. El pròxim 4 de desembre l’IVAM proposa al públic habitar l’espai del museu a la nit amb l’objectiu de reflexionar sobre les lògiques quotidianes que regeixen el funcionament de la institució (administració, horaris, activitats, seguretat, etc.), i així proposar una nova experiència als participants.

L’activitat, que tindrà lloc en el hall principal de l’IVAM, començarà a les 20’00h del divendres 4 de desembre, després de l’hora de tancament del museu, i s’allargarà fins a les 10’00h del dissabte 5 de desembre. Els participants que estiguen interessats hauran d’acudir amb sacs de dormir, estoretes, mantes i altres provisions que consideren necessàries per a passar la nit. Per al sopar i el desdejuni, cadascun dels participants haurà de portar menjar i beure per a compartir amb els altres participants.

Es tracta d’una proposta concebuda per la plataforma d’artistes escènics La Sauna International, en concret Vicente Arlandis i Sandra Gómez. Durant la vetlada, es plantejarà als assistents que reflexionen sobre la qüestió ‘què passa quan no passa gens?’. Després de sopar, es proposarà una situació que trasllade als participants al seu interior, una inducció al somni i als somnis. Una presa de consciència del cos de cadascun, de la respiració, la percepció de l’espai i dels altres, una possibilitat d’imaginar-se a un mateix de manera diferent.

Aquesta acció és la primera d’una sèrie d’activitats englobades sota el títol El museu maneres d’ús. Després vindrà el cicle de cinema El museu produeix, ideat per Javier Moral, i els tallers Tecnometrías, de Solimán López i Aitziber Urtasun i Construint nous mons. Danse generation, de Taiat Dansa. El museu maneres d’ús anirà oferint visions i interpretacions sobre la importància del lloc i els espais, les seues ocupacions o ocultacions, dins d’un museu contemporani.

  • Activitat gratuïta per a tots els públics (aforament limitat a 50 persones)
  • Imprescindible inscripció prèvia en el mostrador de recepció