Últims dies per a visitar l’exposició de Josef i Anni Albers a l’IVAM

El museu clausura la mostra dedicada als pioners de la Bauhaus aquest diumenge 19 de juny

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) clausura aquest diumenge 19 de juny l’exposició ‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’. La mostra reuneix per primera vegada a Espanya les obres d’ambdós creadors, des dels inicis en la Bauhaus en els primers anys vint i fins al final de les seues vides als Estats Units. Estructurada en quatre apartats, la proposta fa un detingut repàs de la trajectòria artística i vital del matrimoni, que permet veure la manera en què van confluir els interessos i les experiències mútues, marcats per la deriva de l’abstracció entre dos continents.

L’exposició, coproduïda pel Musée d’Art Modern de París (MAM) i l’IVAM, mostra pintures, dibuixos, fotografies, tèxtils, mobiliari, peces de vidre i joies procedents de la Fundació Anni i Josef Albers, a més d’institucions com Josef Albers Museum Quadrat, Peggy Guggenheim Collection i particulars que han prestat peces.

En la mostra no falten les obres més conegudes i celebrades de Josef Albers (el temps a Yale i els ‘Homenatges’, 1950-1976), amb els seus reiterats tributs al quadrat, juntament amb sales que mostren les aplicacions tèxtils i treballs sobre paper d’Anni Albers (‘De la tela al paper’ 1976-1994).

En el marc de l’exposició, la Fundació Josef i Anni Albers va donar dues obres presents en la mostra per a la col·lecció de l’IVAM: un oli sobre paper realitzat per Josef Albers l’any 1948 i una aiguada sobre paper de diazotípia d’Anni Albers de l’any 1973, valorats ambdós en 850.000 dòlars. Els visitants que s’acosten fins a l’IVAM també podran descobrir la instal·lació que ha realitzat l’artista Andrea Canepa en diàleg amb Annie Albers, composta per dues peces tèxtils a partir de la connexió entre la història del tèxtil i la de la computació.

‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’ es realitza en el marc de la programació de València Capital Mundial del Disseny i s’acompanya d’un catàleg editat pel Musée d’Art Modern de París, que compila assajos de diversos especialistes.

L’entrada a l’exposició és gratuïta. L’horari d’obertura és de 10 hores a 19 hores i el divendres fins a les 21 hores. El diumenge s’organitza una vista comentada a l’exposició a les 12 hores.

Galeria

Relacionats

Anni i Josef Albers

24 feb. 2022 – 19 jun. 2022
ExposicióIVAM Centre Julio González