PERDIDOS EN LA CIUDAD La vida urbana en les col·leccions de l’IVAM

La mostra podrà veure's fins al pròxim 4 de juny de 2017, en les Galeries 4 i 5 del museu

Nota de premsa

Dossier Perdidos en la ciudad_VAL

Comissari: José Miguel G. Cortés. Ajudant comissariat: María Jesús Folch

El títol de la mostra s’inspira en la idea del filòsof alemany Walter Benjamin de “perdre’s en la ciutat” d’una manera deliberada per a descobrir una urbs diferent segons la persona que la recorre. A través de vora 300 obres pertanyents a la col·lecció de l’IVAM, enriquida recentment amb els fons cedits en dipòsit per Cal Cego i Juan Redón, l’exposició tracta d’oferir les múltiples visions, els diferents espais i les existències humanes que han conformat la vida en las ciutats en l’últim segle.

Una important selecció de pintures, escultures, fotografies i vídeos, que des dels inicis del segle XX fins a l’actualitat han centrat l’atenció en el fet urbà. Des de Paul Citroën, Jan Kamman, Lee Friedlander o César Domela, pasando por Walker Evans, Horacio Coppola o Gabriel Cualladó, fins a Sigmar Polke, Gregory Crewdson, Hiroshi Sugimoto, Miquel Navarro, Bernd y Hilla Becher o Gordon Matta Clark. Artistes tots ells presents en la col·lecció de l’IVAM que ofereixen la més àmplia i completa visió que sobre aquest tema pot trobar-se en un museu espanyol.

Com suggereix el comissari de la mostra, José Miguel G. Cortés: “hi ha moltes ciutats en el si d’una mateixa ciutat. Només cal veure com una mateixa urbs pot ser retratada de molt diverses formes, com és el cas del Berlín vist per Thomas Ruff o Gabriele Basilico”. La mostra conjuga una mirada internacional del fet urbà, en què no falten tampoc les aportacions d’artistes valencians, com ara Javier Goerlich, Equipo Crónica, Gabriel Cualladó, Miquel Navarro, Juana Francés o Anzo, que mostren la seua visió de la ciutat de València.