Obert per vacances: l’IVAM proposa activitats per a totes les edats durant les festes nadalenques

El museu, que roman obert en el seu horari habitual, ofereix una programació especial a les seues seus de València i Alcoi

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) prepara una programació especial amb motiu de les festes de Nadal amb música, ‘performance’ i activitats per a famílies i públics de totes les edats. El museu romandrà obert en el seu horari habitual durant el període vacacional, a excepció dels dies 24 i 25 de desembre i 1 i 6 de gener, perquè els visitants puguen gaudir de les seues exposicions a les seus de València i Alcoi.

La programació festiva arranca amb les actuacions del duo musical Tarta Relena i del col·lectiu de dansa Iniciativa Sexual Femenina, que tindran lloc els dies 22 i 23 de desembre. Es tracta de dues innovadores propostes que s’aproximen a la música i a la ‘performance’ per a recuperar llengües i veus oblidades i trobar noves claus de moviment.

Per al públic familiar i infantil, el museu ofereix una activitat titulada ‘Flora Habilis’, una proposta de joc autònom creada específicament per a l’IVAM per l’estudi Milimbo. Les peces d’aquest taller de construccions volumètriques acoblables i combinables, gràcies al joc lliure que proposa, convertiran l’IVAM Lab 3 en un jardí verd, exuberant i mutant, gràcies a l’acció col·lectiva de les famílies i visitants.

També per al públic familiar i xiquets i xiquetes de fins a 6 anys està pensada l’activitat ‘Un museu molt viu! Una visita a l’IVAM amb els cinc sentits’. De la mà del col·lectiu Massa Salvatge, la percepció serà el motor de l’aprenentatge i del joc en família en aquesta visita. A què fa olor una obra d’art? Pot ser suau, aspra o freda una exposició?…

Els xiquets i les xiquetes de més de sis anys podran participar en ‘La guerrilla de l’IVAM. Una mirada feminista des de la infància a la col·lecció de l’IVAM’. Una visita dinamitzada a una selecció d’obres d’art amb el propòsit de despertar una nova mirada.

Seguint amb la programació especial nadalenca, i dirigit a tots els públics, tindrà lloc ‘El tapís que volia ser una altra cosa. Deambulacions creatives per l’exposició ‘Teresa Llanceta. Teixir com a codi obert’’. Una visita dinamitzada a l’exposició en què els assistents, aportant-hi un xicotet retall de tela, crearan un tapís obert a convertir-se en moltes altres coses: una estora, un refugi o un diari de bitàcola.

Una altra de les propostes per al públic familiar és ‘Estampem Julio González. Espai d’estampació tèxtil i joc lliure’, una activitat per a jugar, en ple ‘hall’ de l’IVAM, amb el puzle 3D ‘A propòsit de Julio González’, dissenyat per Dídac Ballester, i ‘tunejar’ bosses de tela amb segells i encunys inspirats en les formes de l’escultor català. Aquesta activitat compta amb la possibilitat de fer microvisites a l’exposició ‘Ser artista. Julio González’, que es pot veure a la galeria 2 de l’IVAM.

Visites comentades gratuïtes a les exposicions

A més d’aquestes activitats, l’IVAM organitza visites comentades gratuïtes, tant al Centre Julio González com a l’IVAM Alcoi, a les exposicions ‘Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert’, ‘Ana Penyas i Alba Herrero. En una casa. Genealogia del treball de la llar i de les cures’, ‘Ser artista. Julio González’, ‘Carmen Calvo’ i ‘Lluny del buit. ZERO i l’art de postguerra a Europa’. Així mateix, l’IVAM Alcoi proposa l’activitat ‘Descentrar l’objecte’, que convida a una relectura de la mostra ‘Un contínuum comú indefinidament llis’ des de les maneres de mirar de l’arqueologia.

Galeria