Més de 500 escolars han participat en l’activitat didàctica ‘Destinació IVAM. De les escoles al museu’

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

Nota de premsa

Pdf Nota de Premsa 18 de maig Dia Museus

Més de 500 alumnes de primària de la Comunitat Valenciana han participat en l’activitat didàctica ‘Destinació IVAM. De les escoles al museu’ que s’ha organitzat amb motiu del ‘Dia Internacional dels Museus’. De manera extraordinària, l’IVAM ha obert de 10’00 a 19’00h amb entrada gratuïta per a tots els visitants.

Durant la jornada els alumnes de primària que s’han acostat caminant des de les seues escoles fins al museu, on han rebut un passaport necessari per anar completant les etapes marcades dins del centre. Dividits per equips de treball, amb monitors especialitzats, els alumnes han anat descobrint els diferents espais i galeries del museu al temps que encunyaven les pàgines del seu passaport.

Este viatge cultural per les dependències del museu els ha dut a conèixer les col·leccions mostrades en l’exposició ‘Construint nous mons. Les avantguardes històriques en la Col·lecció de l’IVAM 1914-1945’; la biblioteca, un dels llocs de treball i investigació que ofereix el museu a tota la societat; les sales que mostren les exposicions temporals; el taller didàctic com a estada habilitada per la divulgació de tècniques, processos i continguts vinculats a les exposicions; la tenda on poder comprar un record del pas pel museu; la cafeteria per a descansar durant la visita; el saló d’actes on se celebren activitats com ara conferències o cicles de cinema; i, per últim, les oficines on treballa el personal del museu.

Per a concloure l’acció didàctica, els participants han retractat en paper continu amb brotxes i pinzells la seua percepció del museu i els elements que el converteixen en un dels principals espais culturals de la ciutat.