Mascaraque porta la seua “llibertat gastronòmica” als sopars en el restaurant de l’IVAM

Nota de premsa

Nota Mascaraque IVAM

València (14.05.19). Mascaraque, el restaurant de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), obrirà també a les nits els caps de setmana a partir del 18 de maig. El seu xef, José Luis Mascaraque, ha creat una carta en exclusiva per a aquest nou servei en què aprofitarà l’ús de la “llibertat gastronòmica” de què gaudeix al museu.

El restaurant, que va obrir el maig de l’any passat, oferirà a partir d’ara sopars per als quals el seu responsable ha dissenyat una carta amb 6 degustacions diferents de 8 plats. Cada un d’aquests està compost per duos en què s’experimenta amb els sabors, des del “més tradicional de la cullera espanyola fins al més contemporani de l’estil francés”, segons Mascaraque.

El cuiner va començar d’ajudant de cuina al restaurant Jokey de Madrid, va treballar a l’hotel Ritz de Madrid durant 11 anys més i als magatzems Harrods de Londres com a xef del restaurant espanyol.

Actualment comparteix el seu coneixement en l’àrea de la formació de personal de cuina en escoles i assessoraments, a més de gestionar el restaurant de l’IVAM a València.

L’estil de Mascaraque respon a l’herència de la ‘nouvelle cuisine’ francesa, que fusiona amb les aportacions gastronòmiques de les últimes dècades, encara que busca “no seguir patrons i experimentar amb els sabors”, aprofitant la llibertat creativa que assegura tindre dins del museu d’art modern.