L’IVAM viatja al MAXXI de Roma

Demà s'inaugura una exposició amb les obres mestres del museu valencià

Nota de premsa

Nota MAXXI

València. L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) inaugura demà dimarts 21 de maig en el Museu nazionale delle arti del XXI secolo (MAXXI) de Roma l’exposició De Robert Rauschenberg a Juan Muñoz. Les obres mestres de l’IVAM en el MAXXI. La mostra reuneix 60 obres icòniques de la Col·lecció de l’IVAM, entre les quals destaca l’obra Al nord de la tempesta (1986) de Juan Muñoz que dona títol a l’exposició, juntament amb treballs de Bruce Nauman, Robert Rauschenberg, Toni Cragg, Antoni Tàpies, Cristina Iglesias, Susana Solano, Ángeles Marco, José Antonio Orts o Miquel Navarro, entre altres.

L’exposició és fruit de la col·laboració que l’IVAM ha iniciat amb el MAXXI i que suposa que ara una part de la col·lecció de l’IVAM serà exhibida a Roma i en 2020 seran les obres de la col·lecció del museu italià les que viatjaran a València per a exhibir-se en l’IVAM. La mostra s’emmarca dins del programa d’exposicions que l’IVAM ha previst en 2019 amb motiu del seu 30 aniversari.

Amb motiu de l’exposició, el museu MAXXI organitza una sèrie de conferències i xarrades amb artistes i crítics d’art espanyols. A la inauguració de la mostra està previst que assistisca l’ambaixador d’Espanya a Itàlia i exministre d’Afers exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis.

L’exposició està organitzada en forma d’hèlice inspirant-se en la misteriosa escultura de ferro Al nord de la tempesta, de Juan Muñoz, que dona nom a la mostra.

Galeria