L’IVAM trau a la llum els seus tresors bibliogràfics
NdP Publicacions botiga online
València. Des del 19 d’abril totes les publicacions de l’IVAM estan a l’abast d’un clic en la web de la institució (botiga.ivam.es), una iniciativa que l’Institut Valencià d’Art Modern ha volgut fer coincidir amb les celebracions entorn del Dia Internacional del Llibre.
Es tracta d’una web de visita obligada per als amants de les publicacions d’art, on s’han posat a la venda més de 400 volums editats al llarg dels 30 anys de vida de l’IVAM i en ella poden trobar obres descatalogades i autèntiques joies bibliogràfiques difícils de reeditar. Entre les obres exposades es troba el catàleg d’Alfaro publicat en 1991 o l’última publicació de l’IVAM, el catàleg de l’exposició Temps Convulsos que es pot visitar fins a abril de l’any que ve.
Hi ha publicacions per a totes les butxaques. Des d’ofertes per menys de 3 euros, com Ramon Dachs, Escriptura geomètrica, escriptura fractal o José Mª Báez fins a l’obra de Julio González recollida en el catàleg raonat que ascendeix a 260 euros.
En la web es pot efectuar la compra, com és habitual, amb targeta bancària i s’envia a qualsevol lloc del món a fi que aquestes edicions estiguen a l’abast de qualsevol particular o institució independentment de la seua localització.
Des de la seua creació en 1989, l’IVAM compta amb un servei de Publicacions que, cosa molt poc habitual en els museus, s’encarrega de tot el procés de producció dels materials que generen les exposicions i les activitats de la institució. Des de la creació, el disseny i la producció fins a la seua comercialització, control de distribució i magatzematge.
Coincidint amb el llançament de la web de la botiga online, accessible en valencià, castellà i anglés, l’IVAM estarà present en la Fira del Llibre de València on exposarà els seus fons.
En la Fira es podran adquirir també obres molt demandes com A Contratemps, mig segle d’artistes valencianes 1929-1980, publicació que recull textos de José Miguel G. Cortés, Isabel Tejeda i María Jesús Folch, entre altres, editat l’any passat i que reuneix obres d’artistes com Amparo Segarra, Jacinta Gil, Juana Francés, Ana Peters, Monika Buch, Isabel Oliver, Ángela García Codoñer, Cristina Grau, Victoria Civera, Soledad Sevilla o Cecilia Bartolomé.
Un altre exemple seria el catàleg de Joan Miró, ordre i desordre, un dels referents de les primeres avantguardes del segle XX.