L’IVAM transforma la seua escola d’estiu en un laboratori d’arts escèniques per a joves d’entre 13 i 16 anys
Entre el 28 de juny i el 16 de juliol, els matins de dilluns a divendres, el museu alberga un taller gratuït i per a joves dissenyat per la coreògrafa i mediadora cultural, Aurora Diago.
Batejat com “Spoiler alert: Això no és una escola d’estiu”, l’IVAM ofereix entre el 28 de juny i el 16 de juliol un taller d’arts escèniques dirigit a joves i concebut com un espai flexible i creatiu, d’investigació escènica, per a experimentar amb diferents materials, tècniques i imatges.
Durant tres setmanes, tres grups diferents de joves, abordaran els temes que els preocupen i interessen, amb el cos i el seu moviment com a eina principal. Mitjançant dinàmiques específiques d’interpretació, performance i pautes dansístiques o coreogràfiques així com de debat, escolta i col·laboració els participants seran els protagonistes de les sessions.
Per a Sonia Martínez, directora adjunta de l’IVAM, “es tracta d’una acció educativa construïda des de i amb els participants. És una activitat lúdica i vivencial, on l’aprenentatge s’aconsegueix creant un clima càlid, empoderant als participants per a descobrir quines qüestions els interessen i que siguen ells mateixos els qui construïsquen el seu propi coneixement. No és una escola d’estiu tradicional. Pretenem despertar la capacitat crítica dels joves que participen en un entorn creatiu i experimental, oferir-los una experiència amena, pedagògica i educativa”
La primera sessió s’inicia amb una presentació en directe de l’obra juvenil Spoiler Alert: No som unes YouTubers qualsevols, seguida d’un debat i dinàmiques entre les intèrprets i les assistents. La resta de les sessions s’estructuren sobre la base de les principals temàtiques de la peça: les xarxes socials, l’afectivitat i la sexualitat, la pròpia identitat o les noves dramatúrgies.
Aquest taller es desenvolupa en l’IVAMlab de l’Institut Valencià d’Art Modern durant tres setmanes, tots els matins de dilluns a divendres entre les 10 i les 14hs, i cada setmana participa un grup diferent de 15 persones.
L’activitat és gratuïta, prèvia inscripció fins a completar aforament a través del correu ivam@consultaentradas.com o al telèfon 976004973.
A més, el taller es realitza amb la col·laboració del Servei de Promoció dels Drets de la Infància i Adolescència de la Generalitat i 10 places es reservaran per a joves en risc d’exclusió social, procedents de centres d’acolliment i residències.