L’IVAM tindrà una nova intervenció arquitectònic-artística efímera a l’esplanada

Langarita & Navarro i Jerónimo Hagerman duen a terme el projecte

Nota de premsa

Nota Langarita & Navarro IVAM Produeix

València. L’IVAM dóna a conéixer els esbossos de la intervenció arquitectònic-artística no permanent, que enguany se situarà de nou en l’esplanada de l’IVAM, i que es presentarà el pròxim 14 de juny. Es tracta d’un projecte titulat Eixa cosa rosa, que estan duent a terme els arquitectes Langarita & Navarro i l’artista Jerónimo Hagerman, que busca convertir l’acció de travessar un espai del museu que a l’estiu és poc habitable, en una experiència refrescant.

L’objectiu d’Aquesta cosa rosa és materialitzar un espai que respongui a preocupacions contemporànies al voltant d’allò energètic, ecosistèmic, polític, públic o sensible. A través d’elements tèxtils i vegetals de gran escala, la intervenció aportarà ombra a la façana principal del museu que, orientada a oest, rep una forta insolació a l’estiu. Es tractarà de canviar la percepció d’aquest espai per convertir-lo en una estada exterior on realitzar activitats.

El projecte de Langarita & Navarro i Jerónimo Hagerman s’emmarca en la línia d’actuació artística anomenada IVAM Produeix, que es va iniciar al gener de 2017. Des d’aleshores ja ha promogut la producció d’obra de més d’una dotzena d’artistes. L’estiu passat, l’arquitecte Adrián Torres (València, 1982), va dur a terme la primera intervenció efímera a l’esplanada, que es va titular Transition, i estava formada per una estructura de fusta i plantes.

Es tracta que el museu no es limite a exhibir exposicions, sinó que actue així mateix com a generador de producció artística nova, a més de posar en valor projectes site specific per a alguns espais no museístics del centre.

Maria Langarita (Calatorao, 1979) i Víctor Navarro (Madrid, 1979) són ambdós doctors en arquitectura, professors, i treballen junts des de 2005. Els seus projectes han estat reconeguts amb la menció especial Premi Mies van der Rohe 2013, així com amb el premi de la XII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, entre d’altres guardons. Gran part dels seus treballs són intervencions en edificis ja existents, en els que tracten de deixar empremtes no permanents amb el convenciment que la seva intervenció únicament és comprensible com a part d’una seqüència d’actuacions sobre allò construït que aporta cada generació.

Jerónimo Hagerman (Ciutat de Mèxic, 1967) és un artista que viu a cavall entre el seu país natal i la ciutat de Barcelona. La seua obra s’ha exhibit en espais de diversos països, com els Estats Units, Canadà, Japó, Singapur, Irlanda Noruega o Espanya. Va començar la seua carrera produint instal·lacions escultòriques i fotografia que tractaven de documentar la curta distància entre allò artificial i allò natural, però s’ha anat decantant per treballar sobre els vincles de l’ésser humà amb la vegetació. Actualment desenvolupa intervencions vegetals en espais públics i privats, on l’espectador troba un espai per analitzar i reflexionar les diferències entre la dimensió humana i el món vegetal.

Relacionats

L’IVAM Produeix

14 jun. 2018 – 09 set. 2018
IVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

Adrián Torres: “Transition és una instal·lació que serveix d’escenari, taller o zona de descans per a l’IVAM”

22 jun. 2017
Nota de premsa

L’IVAM Produeix

06 mar. 2018 – 10 jun. 2018
IVAM Produeix