L’IVAM s’uneix al projecte del Cor de l’Alba i retransmetrà el cant matutí dels ocells de l’Albufera

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • El primer diumenge de maig persones de tot el planeta celebren el Dia Internacional del Cor de l’Alba matinant per a escoltar i gravar els sons dels ocells.

València (29.04.22). L’nstitut Valencià d’Art Modern (IVAM) s’uneix al Dia Internacional del Cor de l’Alba amb un taller que proposa escoltar i registrar els sons dels ocells del Parc Natural de l’Albufera de València en la matinada de l’1 de maig. El cor del començar el dia és el cant matutí dels ocells en començar un nou dia, un fenomen que als països temperats s’intensifica a la primavera.

Els participants d’aquest taller de paisatge sonor, coordinat per l’artista Kamen Nedev. s’apostaran a la torre el Tancat de Mília en l’Albufera amb equips per a gravar i retransmetre en streaming el cor de l’alba de pit-rojos, carriceros, bigotuts, flamencs, rossinyols i altres ocells de l’aiguamoll. Aqueixa emissió se sumarà a moltes altres dins de l’esdeveniment #Reveil, que organitza la plataforma Souncamp, i que consisteix a realitzar una retransmissió en xarxa de sons d’ocells seguint el gir del planeta, franja horària per franja horària, com una ona sonora que recorre tot el globus.

Des de 1984 se celebra anualment el primer diumenge de maig el Dia Internacional del Cor de l’Alba. Una jornada en la qual persones de tot el món matinen (o vetlen) per a gravar els cants dels ocells i compartir l’experiència.

Aquest taller del cor del començar el dia, que compta amb la col·laboració de SEO Birdlife i Acció Ecologista AGRÓ, s’emmarca en el cicle Presents Densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit que organitza l’IVAM. El projecte, comissariat per Miguel Ángel Martínez, pretén construir un marc de pensament sobre la situació d’emergència ecològica global que travessa també el Parc Natural de l’Albufera.

El programa d’aquesta segona edició del cicle inclou diversos tallers de paisatges sonors, coordinats pels artistes Edu Comelles, María del Castillo i Kamen Nedev, que culminaran en la creació d’una peça sonora. L’objectiu de la pràctica de l’enregistrament de camp és subratllar la importància d’aprendre a escoltar i parar atenció als sons que produïm o causem els humans, però també als sons que produeixen els animals o els esdeveniments climàtics.

 

Galeria

Relacionats

Presentes Densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit

19 set. 2020 – 31 mai. 2021
ConversesTallersVisitesIVAM Centre Julio González