Presentes Densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit

ConversesTallersVisitesIVAM Centre Julio González

En el seu últim llibre, Seguir amb el problema, Donna J. Haraway es refereix a l’època contemporània com a un “present dens”. És dens, problemàtic, perquè la situació en què ens trobem “tots els éssers sobre la Terra” és, a més de delicada, complexa. En cada regió del planeta trobem situacions de mal ecològic en el qual estan implicats molts i diversos agents, que no comparteixen necessàriament un diagnòstic, una posició, un desig o una proposta d’acció envers elles. Com Haraway ens adverteix, és difícil aleshores arribar a una solució que resolga el problema, que repare el mal i que alhora pose d’acord a tots els agents involucrats. Seria massa “innocent” per part nostra aspirar a una solució d’aquest tipus, de caràcter definitiu. Haraway ens convida, en canvi, a tornar-nos capaços de donar una resposta responsable i tal vegada parcial als desafiaments i els horrors de l’Antropoceno.

El cicle vol recollir aquesta invitació. El seu modest propòsit és que generem un espai on puguem compartir algunes eines per a posar en pràctica la nostra responsabilitat (response-ability). O com diria Anna Tsing, per a aprendre “les arts de viure en un planeta ferit”.

El cicle partirà de la situació d’emergència ecològica del Parc Natural de l’Albufera (València).

Comissariat i coordinat per Miguel Ángel Martínez.

Inscripcions:

Envia un correu a actividades@ivam.es amb les teues dades personals i una carta (d’una pàgina aprox.) en la qual ens expliques per què t’interessa realitzar el cicle.

Data límit: 4 de setembre.

Comunicació de persones admeses: 11 de setembre.

Places disponibles: 25.

Es requereix compromís de participació. S’emetrà certificat als participants que assistisquen al 80% de les sessions del cicle.