L’IVAM reuneix els sabers de l’art faller tradicional en una trobada entorn a la mostra de Lola Lasurt

L'IVAM organitza aquest dijous una trobada multidisciplinària oberta al públic amb artistes fallers, pirotècnics, documentalistes i crítics musicals i literaris com a part del projecte ‘Cardiograma’

Nota de premsa

NdP Trobada Cardiograma

L’artista Lola Lasurt (Barcelona, 1983) modera aquest dijous en l’Hall de l’IVAM una trobada multidisciplinària de les persones i col·lectius que han col·laborat en el procés creatiu de la mostra “Cardiograma” que s’exhibeix en la galeria 6 del museu des del passat 26 d’abril i que part del món de la pirotècnia i les Falles per a reflexionar sobre l’estat de la democràcia i el paper de la transició.

Per a Lola Lasurt “es tracta de repensar el present de la festa, després d’aquesta aturada forçada per la pandèmia, analitzant i reflexionant sobre la recuperació del llegat de la cultura popular. L’objectiu és reunir en l’IVAM aquelles persones que m’han proporcionat la informació que ha inspirat Cardiograma, per a fer enlairar el projecte conceptual d’exposició”

En la trobada participa el responsable del Centre de Documentació de la Festa de les Falles, Iván Esbrí, o el director dels Museus de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Gil-Manuel Hernánez, a més del crític musical i literari Josep Vicent Frechina. Així mateix, en la xarrada també seran presents Nuria Martí i Xavier Nadal, de la Pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria, Paula Finat i Juanjo Ferrnado, del Col·lectiu Foko, María José Luna, Mestra fallera i directora del Museu de l’Artista Faller i altres mestres fallers com Vicent Vendrell, Paco Pellicer, Marisa Falcó o Mª Jesús Giménez.

Al llarg de la tertúlia, que serà oberta al públic i d’accés gratuït prèvia reserva, es projectaran imatges recollides en la mostra, procedents d’arxius familiars cedides per l’Arxiu Fílmic de l’Institut Valencià de Cultura, on es veuen disparaes, mascletaes, cordaes o santantonades gravades entre els anys cinquanta i els anys setanta.

A més, les intervencions dels participants seran gravades i transcrites i s’inclouran en una publicació prevista que culminarà el procés creatiu del projecte de Lola Lasurt. Es tracta d’un catàleg de l’exposició, una espècie de llibret dissenyat per Ausiàs Pérez, que inclourà fotogrames de les projeccions, fotografies del muntatge en sala, a més de textos de la directora de l’IVAM i comissària de l’exposició, Nuria Enguita i de l’editoria, comissària d’art contemporani i fundadora de l’editorial Concreta, Laura Vallés.

La trobada tindrà lloc aquest dijous 10 de juny en l’Hall de l’IVAM. A causa de les mesures exigides per la pandèmia l’aforament és limitat i les reserves per a assistir s’han de fer prèviament a través del correu electrònic ivam@consultaentradas.com o telefonant al 976004973.

Galeria

Relacionats

Cardiograma. Lola Lasurt

29 abr. 2021 – 19 set. 2021
ExposicióIVAM Centre Julio González

Trobada entre diferents agents vinculats a l’exposició “Cardiograma”, de Lola Lasurt

10 jun. 2021
ConversesIVAM Centre Julio González