L’IVAM proposa un passeig per la ciutat per a descobrir vincles entre les cultures xinesa i valenciana

Xina-València: on dos mons es troben” forma part del cicle Poliglotía

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

NdP Xina-València

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) oferirà de la mà del comunicador Hu Zhao, un passeig per racons valencians que li evoquen al seu Xina natal, des de l’arquitectura, la botànica, la música, els rituals o la gastronomia. L’activitat, que tindrà lloc el pròxim 7 de maig, forma part del projecte Poliglotía amb l’objectiu d’obrir el museu a diverses llengües i pràctiques culturals presents a la ciutat de València.

El recorregut “Xina-València: on dos mons es troben” donarà principi en l’Estació del Nord de València a les 11 hores. En la façana d’aquesta estació es descobriran elements arquitectònics i decoratius que vinculen les cultures xinesa i valenciana. Mitjançant aquesta jornada es podrà veure com moltes d’aquestes relacions van arribar a Europa a través de la Ruta de la Seda.

El passeig continuarà pels voltants del carrer Pelayo. Es visitarà un restaurant molt concorregut per la comunitat xinesa a València on es realitzarà una degustació molt especial que tindrà com a protagonistes l’arròs i les taronges.

Una botiga de roba i una altra d’objectes decoratius seran les següents parades. En aquestes es parlarà d’objectes tan representatius en totes dues cultures com la impremta, el paper, els ventalls, la ceràmica o la pólvora, que ha tingut tradicionalment en totes dues cultures un ús lúdic i festiu. El següent punt del recorregut serà un supermercat, on es parlarà sobre la gastronomia com a eina per a obrir espais de diàleg i trobada intercultural.

L’última visita d’aquesta jornada tindrà lloc al carrer Pelayo on es tractaran aspectes tan importants en la cultura com la cal·ligrafia i la música. Aquestes disciplines brindaran un tancament artístic a la jornada ja que Hu Zhao escriurà a cada participant el seu nom cal·ligrafiat en xinés. A més, es realitzarà un viatge al revés, perquè amb mediació d’una guitarra, un instrument molt relacionat amb la cultura espanyola que s’ha exportat i és molt valorat en xinesa, es taral·larejarà la tornada d’una cançó en xinés.

Hu Zhao va nàixer en Hunan (Xina), però viu des de fa més de 20 anys a València. Ha treballat com a professor de Llengua i Cultura Xinesa, té estudis en Patrimoni Cultural, és actor i ha participat en diverses produccions teatrals i televisives.

Galeria

Relacionats

La Xina-València: quan dos mons es troben

07 mai. 2022
PoliglotiaVisitesIVAM Centre Julio González