L’IVAM proposa activitats infantils, una gimcana i visites a les exposicions durant les vacances nadalenques

El museu, que roman obert en el seu horari habitual, ofereix una programació especial en les seues seus de València i Alcoi

Nota de premsa

NdP Programació Nadal 2021

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) prepara una programació especial amb motiu de les festes nadalenques amb activitats per a famílies i públic de totes les edats. El museu romandrà obert en el seu horari habitual durant el període vacacional, a excepció dels dies 24 i 25 de desembre i 1 i 6 de gener, perquè els visitants puguen gaudir de les seues exposicions en les seues seus de València i Alcoi.

Per al públic familiar i infantil l’IVAM ofereix com a novetat una activitat que porta com a títol «Rates en el museu!», un viatge per l’exposició de l’escultor Guillermo Ros on apareixen ‘monstres’ i cal superar reptes, com si d’un videojoc es tractara. Els vencedors que aconseguisquen arribar a l’última pantalla trobaran unes criatures estranyes: rates que campen pel museu!

També per al públic a partir de 6 anys està pensada l’activitat «3021: Una odissea en l’IVAM». Es tracta d’una gimcana al voltant de l’exposició «Els exilis de Renau» en la qual els jugadors han de posar a prova els seus dots detectivescos. Així, a través de les obres de l’artista valencià Josep Renau, els més xicotets treballen conceptes com el canvi climàtic, el progrés científic i el compromís social.

Els xiquets i xiquetes de més de quatre anys podran participar en «El museu en cadena», una acció que reprodueix la fabricació en cadena per a crear xicotetes publicacions, com si es tractara d’un taller d’autoedició. Una altra opció és «Que el joc no s’acabe mai!», una caixa que sembla una obra d’art i que convida a jugar en diferents punts del museu.

Seguint amb la programació especial nadalenca, el dia 29 de desembre l’escriptora Fani Grande dirigeix una sessió molt especial d’animació a la lectura en família. Un dia després el museu proposa un passeig per Ciutat Vella, des de l’IVAM fins a la Llotja, per a mostrar els paral·lelismes entre l’exposició «Un exercici de violència. Guillermo Ros» i l’edifici gòtic valencià.

Activitats en IVAM Alcoi

La seu de l’IVAM a la ciutat alacantina presenta el taller «Seguint el rastre», en el qual els assistents podran crear el seu propi conte familiar a través dels personatges i els escenaris presents en les obres de l’exposició «La fotografia al mig».

Visites comentades gratuïtes a les exposicions

A més d’aquestes activitats, les persones que s’acosten a l’IVAM en Nadal podran participar de manera gratuïta en diferents itineraris o visites guiades, tant en el Centre Julio González com en l’IVAM Alcoi. Les exposicions temporals en exhibició són «Els exilis de Renau», «Un exercici de violència. Guillermo Ros», «Assajos sobre ‘lo cutre’. Lectures de l’arxiu Miguel Benlloch», «Imaginaris mecànics i tècnics en la Col·lecció de l’IVAM» i la recentment inaugurada «Pinazo en l’espai públic».

A Alcoi l’exposició que presenta l’IVAM és «La fotografia al mig» amb obres d’autors com Robert Frank, Lee Friedlander, Cindy Sherman, Hamish Fulton, Yto Barrada, Gillian Wearing, Joan Fontcuberta i Bleda i Rosa, entre altres.

Galeria

Relacionats

Per Nadal… Ens veiem a l’IVAM!

13 des. 2021 – 06 gen. 2022
AltresIVAM Centre Julio González