L’IVAM presenta l’exposició RADICAL GEOGRAPHICS de Rogelio López Cuenca

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatòria Radical Geographics

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, presentarà als mitjans de comunicació l’exposició RADICAL GEOGRAPHICS de Rogelio López Cuenca en una visita guiada a la mostra juntament amb l’artista malagueny el dimarts 6 d’octubre a les 11’00h.

L’exposició reuneix una sèrie de projectes desenvolupats per Rogelio López Cuenca des de finals dels anys 90 fins a l’actualitat que, conjuntament, conformen una gran instal·lació específica per a la Galeria 6 de l’IVAM. El més recent d’ells, encara en procés, s’ha dut a terme a partir del taller No/W/here València, amb el qual es pretén elaborar un “contramapa” de la ciutat. Els altres projectes s’han desenvolupat en llocs com Lima, Roma, Màlaga, Valparaíso o els camps de refugiats de Tindouf (Algèria).

Aquests treballs cerquen funcionar a manera de manuals de desorientació respecte als itineraris programats com a norma; són contramapes i el llenguatge que utilitzen amb freqüència és el de la cartografia, doncs a més de la seua funció de control del territori, el mapa és una màquina reversible, una narració oberta, de múltiples entrada i eixides.

El títol de l’exposició al·ludeix, d’una banda, a la revista National Geographic baix l’aparença del qual d’innocent entreteniment es reprodueix i difon un poderós imaginari colonialista. D’altra banda, l’adjectiu “radical” evoca les anomenades geografies crítiques; les ‘altres geografies’, aplicades a aprendre a mirar allò que no es veu, a l’anàlisi de la producció d’espais, desvetlant el caràcter ideològic de la pròpia metodologia geogràfica.

  • Dimarts, 6 d’octubre, 11’00h 
  • Galeria 1 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118