L’IVAM presenta l’exposició Les constel·lacions de Julio González: entre la representació i l’abstracció

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatòria Julio González_VAL

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, i el conservador responsable de la col·lecció del museu, Josep Salvador, presentaran Les constel·lacions de Julio González: entre la representació i l’abstracció el dimecres 22 de març, a les 11’00h, amb un recorregut per la mostra.

L’exposició realitza una nova lectura de la col·lecció de Julio González, col·lecció que està considerada la més completa que existeix sobre l’obra de l’escultor espanyol. De les més de 200 obres que integren aquests fons, s’ha seleccionat més de 40, entre les quals no falten les més representatives del denominat “mestre del ferro”, com Dona davant l’espill (ca. 1936-1937), Els enamorats II (ca. 1932-1933), Daphné (1937), El somni/la besada (ca. 1934) o Màscara d’adolescent (ca. 1929-1930).

Com a novetat, les obres de González es presenten en diàleg amb escultures d’altres artistes valencians i internacionals: Andreu Alfaro, Martin Chirino, Georg Herold, Jacques Lipchitz, Miquel Navarro, Jaume Plensa, Reiner Ruthenbeck, Joel Shapiro, David Smith i Tony Smith.

  • Dimecres, 22 de març, 11’00h

  • Galeria 2 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118