L’IVAM presenta l’exposició Caso de estudio. Fotografia Documental als Estats Units. Anys 30

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatòria Fotografia Documental
València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, presentarà als mitjans de comunicació l’exposició Caso de estudio. Fotografia Documental als Estats Units. Anys 30 en una visita guiada juntament amb el comissari, Ramon Escrivà, el dimecres 20 d’abril a les 11’00h.

L’exposició que presenta l’IVAM dins de la línia “Casos de estudio” reuneix 60 fotografies, pertanyents a la col·lecció del museu, d’artistes com ara Walker Evans, Dorothea Lange, Gordon Parks, Ben Shahn, John Collier, Jack Delano, Russell Lee, Carl Mydans, Arthur Rothstein, John Vachon o Marion Post Wolcott que participaren en el programa de documentació de la Resettlement Administration / Farm Security Administration dels Estats Units entre 1931 i 1940.

Aquest projecte de documentació fotogràfica va registrar, a través d’un conjunt de més de 170.000 imatges, no solament les dures condicions de vida dels grangers i llauradors dels Estats Units castigats per la pobresa, l’endeutament i l’emigració (les imatges més conegudes del projecte), sinó també -i no menys important- els senyals d’identitat d’un país immers en un accelerat procés de transformació.

  • Dimecres, 20 d’abril, 11’00h 
  • Galeria 3 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118