L’IVAM presenta la mostra Carmela García. Imatges de(l) poder. Cartografia de l’invisible

ConvocatòriaNota de premsa

PDF Convocatoria Carmela Garcia_VAL

València. L’artista Carmela García i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, presentaran als mitjans de comunicació l’exposició Carmela García. Imatges de(l) poder. Cartografia de l’invisible el dimecres 17 de maig, a les 11’00h, en un recorregut per la mostra.

L’exposició reuneix 13 fotografies de gran format i un vídeo realitzats expressament per a aquesta mostra per l’artista canària Carmela García (Lanzarote, 1964) on desafia el discurs hegemònic des d’una perspectiva de gènere. Prenent com a punt de partida a Lucía Sanchez Saornil (Luciano Sansaor), anarquista, creadora de l’organització Mujeres Libres (que encara existeix), activista i poeta lesbiana, Carmela García indaga sobre les dones en l’espai públic, la seua presència i l’absència, així com les seues estratègies per a fer-se visibles i assolir els seus objectius.

El projecte es basa en tres eixos: les biografies d’algunes d’aquestes dones, utilitzades com a referències simbòliques mitjançant xicotets detalls engrandits de les seues pintures, les signatures, memòries inèdites, autoretrats o arxius; l’associacionisme representat per retrats de grups de dones que operen juntes com una manera d’ocupar l’espai públic i tindre així més presència cultural o política; i els espais i carrers de la ciutat com a creadors de sentit i de memòria.

  • Dimecres, 17 de maig, 11’00h
  • Galeria 6 de l’IVAM, C/ Guillem de Castro Nº 118