L’IVAM porta l’obra de Julio González al Japó

La mostra, dedicada íntegrament a l’escultor, s’exhibirà en quatre ciutats nipones durant un any

Nota de premsa

Pdf Nota de Premsa Julio Gonzalez Japó

37 obres de la col·lecció de l’IVAM de Julio González han viatjat a Japó per a exhibir-se en una exposició, que s’inaugurarà el diumenge dia 7 de juny, dedicada al que està considerat el pare de l’escultura de ferro. La mostra que porta per títol el nom de l’escultor espanyol podrà veure’s primer en el Prefectural Art Museum de Nagasaki, però després itinerarà per altres tres ciutats nipones. S’exhibirà en el Museu d’Art d’Iwate, de l’1 agost al 23 setembre; en el de Setagaya, del 28 de novembre al 31 gener de 2016, i en el Prefectural Art Museum de Mie, abans de juny de 2016.

Es tracta d’una col·laboració del museu valencià amb diferents museus japonesos en el seu interès per donar a conèixer l’enorme contribució de Julio González (1876-1942) en l’evolució de l’escultura moderna. Entre els fons de l’IVAM que s’han seleccionat per a l’exposició hi ha principalment escultura, com Daphné (1937), Davant de l’espill (1934) o Mà dreta alçada nº1 (1942), però també dibuixos i diverses peces d’orfebreria.

El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, que ha viatjat a Nagasaki per a la inauguració de la mostra, ha destacat la importància de la figura de Julio González en el desenvolupament de l’escultura contemporània. Cortés també ha subratllat que González és una dels senyals d’identitat del museu.

Amb quasi 400 obres l’IVAM reuneix la que es considera la col·lecció més completa de l’escultor espanyol iniciada al juliol de 1985 a partir d’adquisicions i de les donacions de les hereves de l’artista, Carmen Martínez i Viviane Grimminger. Julio González va transformar la noció de l’escultura amb la seua particular manera de modelar el volum, construir l’espai i soldar elements constructius.

L’IVAM considera aquesta itinerància de l’obra de González una gran oportunitat tant per a donar a conèixer l’obra de l’escultor espanyol com per a establir relacions més estretes amb diferents museus japonesos.

Galeria