L’IVAM firma amb l’Obra Social “La Caixa” un conveni de col·laboració en matèria educativa

NOTA DE PREMSA

Nota de premsa

NdP Signa conveni educatiu IVAM la Caixa

València. El director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés; el director territorial de “la Caixa” en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Bibiano Martínez; i el director de l’Àrea de Cultura de la Fundació Bancària “la Caixa”, Ignasi Miró, han firmat un conveni de col·laboració per a desenvolupar conjuntament el programa educatiu del museu durant els cursos escolars 2015-2016 i 2016-2017.

Es tracta d’un important suport econòmic que servirà, d’una banda, per a reforçar els tallers escolars i per a famílies que el museu ja realitza. Però d’altra banda, a més d’ajudar a l’adequació d’espais i equipaments que ja té l’IVAM, permetrà organitzar una sèrie de tallers específics de diferents disciplines com a còmic, cine o urbanisme. Estos tallers estaran impartits per professionals externs vinculats al món de l’art contemporani. Un d’estos, relacionat amb l’exposició que el museu inaugura el setembre de l’artista britànica Gillian Wearing, treballarà amb els jóvens sobre el concepte d’identitat.

El conveni ajudarà també a difondre i comunicar els diferents projectes pedagògics de l’IVAM a través de diferents suports. Per al director de l’IVAM, comptar amb un col·laborador de prestigi com l’Obra Social “la Caixa “no sols és una gran ajuda per a desenvolupar el programa didàctic del museu, sinó que pot animar altres institucions o particulars a participar també i ens donen el seu suport”.

L’IVAM, en el seu objectiu de contribuir a la difusió de l’art modern i contemporani, aposta per desenrotllar la idea del museu com a institut, com un centre de dedicat a treballar en la pedagogia museística. És clau que els més jóvens s’acosten a l’art, el coneguen i n’aprenguen des d’edats primerenques.

Promoure el coneixement, objectiu de l’Obra Social ”la Caixa”

L’Obra Social la ”Caixa destinarà” 80.000 euros, 40.000 per curs, a este programa didàctic per a xiquets de 5 a 18 anys. L’entitat treballa des de 1987 en l’àmbit educatiu, creant programes en relació a distintes disciplines artístiques i, en especial, entorn de les exposicions que programa, amb una oferta d’activitats que es dirigixen a la comunitat escolar, a les famílies i també al públic adult. La filosofia de l’entitat és explorar noves fórmules i idees entorn de l’educació en el terreny de les arts i ser un servici mediador entre el públic i les distintes manifestacions culturals desplegades als centres.

En este sentit, “la Caixa” és una entitat pionera en l’organització de programes educatius. Amb este acord, l’entitat amplia la col·laboració amb diferents museus per a col·laborar en el disseny d’activitats escolars. Entre estos destaca el programa conjunt “El arte de educar”, amb el Museu Nacional del Prado que ha permés, des de la seua posada en marxa en 2009, que més de 232.000 xiquets i xiquetes en edat escolar es beneficien d’este innovador projecte educatiu.