L’IVAM exposa el reportatge fotogràfic de Daniel Berehulak guardonat amb el Premi Pulitzer 2015

La mostra, organitzada per PhotON Festival, s'exhibeix fins al 24 de maig en la Sala de la Muralla

Nota de premsa

Nota de Premsa Pulitzer Daniel Berehulak

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) exposa des del passat 27 de març i per primera vegada a Espanya la mostra ‘Ébola’ de Daniel Berehulak, fotoperiodista australià guardonat amb el Premi Pulitzer 2015 al Millor Reportatge Fotogràfic per la seua cobertura de la crisi de l’ébola. El jurat ha destacat la valentia de les seues fotografies de l’epidèmia a Àfrica Occidental en les quals va posar en risc la seua pròpia vida per a donar veu a els qui no la tenen. “El més difícil era romandre fora de perill i bregar amb el trauma emocional de fotografiar contínuament la mort”, va explicar Berehulak en una recent entrevista.

L’exposició, organitzada per PhotOn Festival, reuneix 50 imatges preses durant les cinc setmanes en les quals Daniel Berehulak va treballar cobrint la cruesa de l’epidèmia a Guinea, Sierra Leone i Libèria per a ‘The New York Times’. L’exposició es mostra en la Sala de la Muralla de l’IVAM fins al pròxim 24 de maig.

Les fotografies inclouen retrats en blanc i negre dels treballadors sanitaris que van arriscar les seues vides per a salvar les dels altres i imatges en color que expliquen d’una forma exhaustiva les dificultats quotidianes enmig d’una epidèmia que s’ha cobrat la vida de més de 10.000 persones.

Berehulak ja explica en la seua trajectòria amb importants premis com el POY 2015 (Photographer of the year, EUA); el premi Photo of the year 2014 amb el seu treball “Ebola outbreak in Libèria” en el Istanbul Photo Award (Turquia); el George Polk Award for Health Reporting 2014 (EE.UU) i el màxim guardó en el FIPCOM 2015, Fujairah International Photojournalism International Competition (Emirats Àrabs). El fotoperiodista va ser finalista del Pulitzer l’any 2011.

L’IVAM acull per cinquè any consecutiu les exposicions de PhotOn Festival que manté ferm la seua aposta per mostrar el treball de fotoperiodistes que treballen en profunditat temes de l’actualitat internacional.

Galeria