L’IVAM, el Palau de les Arts i la Unió Hotelera treballen per a impulsar la València Cultural

Nota de premsa

València. L’intendent-director artístic del Palau de les Arts Reina Sofía, Davide Livermore, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, s’han reunit hui amb el president de la Unió Hotelera de la Província de València, Ximo Solà. En la reunió han iniciat les línies de treball per a aconseguir que València siga un referent cultural a nivell nacional i internacional. Com a primer pas per a dur a terme aquest projecte conjunt, ja s’han emplaçat a una reunió amb els responsables de l’Agència Valenciana de Turisme per a impulsar de la millor manera possible aquesta idea de la València cultural.

Es tracta d’un pas més en l’acord de col·laboració emprès per ambdues institucions per a difondre l’art vinculant les arts plàstiques amb la música. Des del passat 2 d’octubre fins al 16 de juliol de 2016, diferents espais de l’interior i l’exterior de Les Arts acullen una mostra de huit escultures especialment significatives en la col·lecció de l’IVAM, d’autors tan rellevants com ara Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Martín Chirino, Tony Smith, Richard Serra o Jaume Plensa.

Amb l’objectiu d’augmentar la seua visibilitat i la presència de públic, ambdues institucions culturals han iniciat una estratègia de difusió en comú, que inclou, entre altres coses, l’intercanvi de suports publicitaris, de manera que els espectadors i visitants de les propostes de Les Arts i l’IVAM tinguen coneixement recíproc de les seues programacions.

Diumenge passat, es va iniciar el cicle de recitals operístics en l’IVAM a càrrec dels alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, que va comptar amb l’assistència de més de 200 persones. El director-intendent de les Arts participarà el pròxim 1 de novembre en l’IVAM en el homenatge a Pier Paolo Pasolini, amb motiu del 40 aniversari de l’assassinat del poeta, escriptor i director de cinema italià.