L’IVAM comprarà obra a les galeries participants en Abierto Valencia

L’Institut Valencià d’Art Modern vol mostrar el seu suport als professionals de l’art contemporani de la Comunitat

Nota de premsa

PDF NdP Abierto Valencia_Val

València. Per primera vegada, l’IVAM adquirirà alguna de les obres que s’exhibiran en la quarta edició d’Abierto Valencia, organitzat per l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVac). A pesar de la difícil situació econòmica del museu, l’Institut Valencià d’Art Modern farà un important esforç destinant al voltant de 12.000 euros del seu pressupost d’adquisicions per a mostrar el seu suport als professionals de l’art modern i contemporani, i per a alhora enriquir la col·lecció.

Els responsables d’exposicions temporals i col·lecció i el director de l’IVAM estudiaran els treballs que presenten les 18 galeries participants en aquest esdeveniment amb el qual inicien la seua temporada expositiva. Posteriorment, portaran la proposta d’adquisició de l’obra o obres seleccionades al consell assessor, l’òrgan encarregat de la supervisió de les compres del museu.

Abierto Valencia, que té com a objectiu trencar barreres entre el públic i l’art contemporani, arrancarà el divendres 30 de setembre a les 17:00 hores, amb l’obertura simultània de totes les galeries participants. Como en la passada edició, l’IVAM acollirà la festa inaugural d’aquest esdeveniment en la qual es lliurarà el premi a la millor exposició d’obertura, atorgat per la Conselleria de Cultura, i tres premis d’adquisició d’obra patrocinats per entitats privades.