L’IVAM celebra el Dia dels Museus amb entrada gratuïta i un ‘concert’ de Paco Roca

Nota de premsa

Nota DIMr

València. L’Institut Valencià d’*Art Modern (IVAM) celebra el dissabte 18 de maig el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats, obertura d’exposicions i entrada gratuïta. El museu obrirà ininterrompudament des de les deu del matí fins a la mitjanit les sales de les exposicions ‘Fernand Léger i la vida moderna’, ‘Temps Convulsos’, ‘1989. La Fi del segle XX’, ‘El Dibuixat. Paco Roca’, ‘Ignacio Pinazo’ i ‘Julio González i les avantguardes històriques’.

El dibuixant valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic, serà el protagonista del Concert Dibuixat, una activitat a les 12h que proposa una divertida manera de trencar la percepció de la creació artística. Per a això, els assistents podran gaudir de les il·lustracions que Paco Roca dibuixarà a partir de la música en directe de Russafians, que interpretaran versions de clàssics de Buddy Holly, Chuck Berry o Eddie Cochran.

Coincidint amb el Dia dels Museus, l’IVAM ha llançat una samarreta amb un dibuix exclusiu realitzat pel creador Paco Roca amb motiu del 30é aniversari del museu. El dibuixant de còmics tan aplaudits com Arrugues o Els solcs de l’atzar canvia de registre per a utilitzar el teixit d’una samarreta com a suport d’una vinyeta en la qual el personatge ‘dibuixa’ el logotip de l’IVAM.

El centre d’art valencià també ha organitzat el taller Crea la teua pròpia vinyeta, dirigit per Paco Roca, en el qual els visitants que acudisquen a l’IVAM trobaran en diferents localitzacions del museu material per a dissenyar una història en format vinyeta.

La proposta en el Dia dels Museus per als adolescents de 12 a 16 anys és el taller didàctic AIXÒ NO ÉS ART! que fomentarà la creativitat i acostarà l’experiència artística als joves des de les 17h a les 19’30h.

A les 19 hores hi haurà visites guiades simultànies a quatre mostres en exhibició en el museu. El catedràtic de Comunicació Audiovisual en la Universitat Jaume I, Vicente J. Benet, serà l’encarregat de la visita guiada a l’exposició ‘Fernand Léger i la vida moderna’. La directora de la galeria Pepita Lumier, Cristina Chumillas, conduirà als visitants per l’exposició ‘El Dibuixat. Paco Roca’. Néstor García Díaz, Elia Torrecilla i Estefanía Salas proposen un recorregut perfomatiu per l’exposició ‘1989. La fi del segle XX. I el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, i comissari de l’exposició ‘Temps Convulsos. Històries i microhisòories en la col·lecció de l’IVAM’ aportarà la seua pròpia visió sobre aquesta mostra composta per 375 obres seleccionades entre les més de 12.000 peces que componen els fons artístics del museu.

Tots els visitants que s’acosten a l’IVAM el pròxim 18 de maig rebran com a obsequi una publicació especial editada amb motiu del 30é aniversari del museu, que es va inaugurar un 18 de febrer de 1989. IVAM. 30 anys és una publicació en la qual els crítics i experts en art modern María Dolores Jiménez-Blanco, Juan Vicente Aliaga, Ana María Guasch, Iván de l’Anou i José Miguel G. Cortés comenten els 30 anys d’exposicions que han acollit les seues instal·lacions, destacant el paper de la institució com a educador i creador de comunitat

A més, el restaurant Mascaraque IVAM obrirà les seues portes per a un sopar especial amb motiu del Dia dels Museus amb un menú especial degustació.

Galeria