L’IVAM augmentarà les hores de visita gratuïta i modificarà el preu de l’entrada

Nota de premsa

València. A partir del dijous 1 de setembre, l’IVAM modifica el preu de l’entrada general del museu, que passarà dels 2 euros actuals a un import de 6 euros. L’últim consell rector de l’Institut Valencià d’Art Modern ha aprovat les noves tarifes donada la rellevància i qualitat de les seues exposicions, i amb l’objectiu d’equiparar-lo a altres museus del seu nivell.

Cal destacar que aquesta tarifa general continua molt per sota dels preus dels principals museus espanyols, com els 16 euros de l’entrada del museu Guggenheim de Bilbao i del Museu del Prado, els 12 euros del Museu Thyssen-Bormemisza de Madrid o del Museu Nacional de Catalunya, els 10 euros del MACBA o els 8 euros del Museu Nacional Reina Sofia de Madrid i del Museu de les Ciències Príncep Felip.

La modificació del preu de l’entrada no afecta les gratuïtats i bonificacions que l’IVAM manté en les entrades aplicables a diferents col·lectius, com els menors de 10 anys, els discapacitats i acompanyants, els aturats, els pensionistes, les famílies nombroses, els grups d’escolars o els Amics i Amigues de l’IVAM, que entren gratuïtament. Així com descomptes del 50% en l’entrada per a estudiants.

Així mateix a partir del mes de setembre el museu amplia el seu horari tots els divendres, que s’allargarà fins a les 21.00 hores, amb entrada gratuïta entre les 19.30 i les 21.00h. Amb aquesta mesura s’amplia la gratuïtat del museu, que fins ara ja no cobrava entrada els diumenges, el que converteix a l’IVAM en un dels museus espanyols de prestigi amb més temps d’entrada lliure.

Les noves tarifes i serveis de l’IVAM també inclouen una reducció del preu del carnet d’Amics i Amigues de l’IVAM per a estudiants fins a 35 anys. Per només 20€ a l’any els alumnes matriculats en qualsevol cicle d’ensenyament, tant obligatori com no obligatori, podran tenir accés lliure i gratuït a totes les exposicions de l’IVAM, rebre invitació per a les inauguracions i activitats del museu, descomptes en l’entrada d’altres museus i tots els avantatges dels quals ja gaudeixen els Amics i Amigues de l’IVAM.