L’IVAM aposta per la tornada a les activitats presencials en la seua programació per a centres educatius

Els projectes de mediació cultural estan relacionats amb les exposicions o vinculats amb el barri i el territori de la Comunitat Valenciana

Nota de premsa

NdP Programa educatiu 21-22

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) presenta un nou programa educatiu destinat a la comunitat escolar per al pròxim curs 2021-2022 en el qual aposta per la volta a les activitats presencials reforçant els protocols COVID.

Conscients que comença un curs on la clau és la flexibilitat i adaptabilitat de formats i continguts, el museu inclou propostes presencials, activitats en línia i de format mixt dirigides a alumnat, professorat i dinamitzadors de centres educatius.

L’objectiu de la programació educativa és establir vincles entre el museu i les escoles que possibiliten nous aprenentatges, expandir i diversificar els continguts del currículum en els diferents cicles (infantil, primària, secundària) i desenvolupar conceptes transversals com l’autonomia, el pensament crític i la creació contemporània.

Les activitats es divideixen en cinc grans àrees d’acció. La primera d’elles, IVAM EN VIU, engloba projectes de mediació cultural vinculats amb les exposicions de l’IVAM Centre Julio González i l’IVAM Alcoi, amb format presencial.

En aquesta línia, l’equip de mediació de l’IVAM ha preparat activitats com un projecte d’ocupació mural participativa que s’estendrà durant diversos mesos, en col·laboració amb artistes urbans, amb motiu de l’exposició Els exilis de Renau, una dinamització de la mostra Escultura Infinita a IVAM Alcoi o sessions per a descobrir el costat més de carrer i inexplorat d’Ignacio Pinazo, entre altres.

El segon eix d’actuació porta per títol MESTRES Al MUSEU i està pensat per a reforçar la relació entre l’IVAM i l’escola mitjançant accions formatives i projectes desenvolupats expressament per a la comunitat docent.

Amb L’IVAM ÉS BARRI el museu desenvolupa experiències dissenyades específicament per a alguns dels centres del barri del Carmen, a partir de converses mantingudes amb la comunitat. En aquesta línia s’emmarca la biblioteca escolar itinerant de l’IVAM o l’activació lectora amb l’escriptora Fani Grande.

El museu també desplega el seu pla educatiu en altres comarques de la Comunitat Valenciana amb una activitat destinada a col·legis rurals i una altra dirigida a centres singulars que pren com a referència les cures, l’ecologia i la responsabilitat compartida.

Paral·lelament, l’IVAM posa a l’abast del professorat un banc de recursos pedagògics gratuïts baix diferents formats, com un dossier amb propostes per a aplicar la dansa contemporània a l’aula o un kit de joc autònom que viatja des de l’IVAM a les escoles d’Educació Infantil.

Les activitats del programa educatiu són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia. El pròxim 13 de setembre a les 17,30h l’IVAM presentarà el projecte en una reunió dirigida a docents i educadors. Tota la informació sobre el calendari, el procediment de reserva i els horaris es troben en el web del museu: /educacion/programacio-educativa-curs-2021-2022/.

Galeria