L’IVAM anuncia mesures amb motiu de l’acte judicial i lamenta el dany causat a la imatge del museu

Nota de premsa

PDF COMUNICAT DIRECCIÓ IVAM

Arran de l’acte de 20 de gener de 2016 del Jutjat d’Instrucció nº21 de València, dictat en el procediment de diligències prèvies nº 2671/2015, pel qual s’acorda el cessament del secret total de les actuacions, així com la investigació penal contra, entre d’altres, la Sra. Consuelo Císcar Casabán i la Sra. Raquel Gutiérrez Pérez per la presumpta comissió dels delictes de malversació de cabals públics, de prevaricació i de falsedat documental, sense menyscabar el dret fonamental a la presumpció d’innocència que els assisteix, la Direcció de l’IVAM ha pres les següents decisions:

  • 1) Sol·licitar a la Sra. Consuelo Císcar Casabán la dimissió del càrrec de Directora Honorària del Museu per a evitar mals majors a la imatge i prestigi de l’IVAM i sol·licitar al Consell Rector una reunió de caràcter urgent i extraordinari per a tractar aquest assumpte.
  • 2) Iniciar els tràmits per a incoar un expedient disciplinari a la Sra. Raquel Gutiérrez Pérez, personal laboral temporal, que ocupa el lloc de treball de Tècnic d’Exposicions i Acció Exterior de la plantilla de l’IVAM.

La Direcció de l’IVAM lamenta profundament que la imatge del museu es veja danyada per aquesta causa judicial que correspon al passat i està en mans de la justícia. Al mateix temps, desitja subratllar que el protagonisme de l’IVAM ha de correspondre al seu present i al seu futur a través dels seus programes expositius i de les seues activitats culturals.