L’exposició de l’IVAM Cercle íntim. El món de Pepe Espaliú s’inaugura en el C3A de Còrdova

Nota de premsa

NdP Espaliú Còrdova

Còrdova. El divendres 28 d’abril obri les portes en el Centre de Creació Contemporània de Còrdova, C3A, la mostra Cercle íntim. El món de Pepe Espaliú que ha viatjat des de l’IVAM, on es va exhibir des de l’1 de desembre de 2016 fins al 19 de març de 2017. La major part de les 75 obres que componien l’exposició concebuda pel museu valencià es podran veure ara a la ciutat natal de l’artista.

Es tracta de treballs que procedeixen de la mateixa col·lecció de l’IVAM, del Centre Andalús Contemporani de Sevilla, el Centre d’Art Pepe Espaliú, el Museu Reina Sofía de Madrid, la Fundació Coca Cola, la Fundació La Caixa, la Fundació Caixa del Mediterrani, la Galeria Pepe Cobo i de col·leccions particulars. Aquesta mostra se centra en analitzar, des d’un nou prisma, la singularitat d’un dels artistes més destacats de la generació espanyola dels vuitanta que va desenvolupar una obra coherent i significativa relacionada molt estretament amb la reflexió sobre la pròpia identitat.

Pepe Espaliú és, malgrat la seua curta vida, un dels artistes més suggeridors i subtils, al mateix temps que activista, de les últimes dècades de l’art espanyol. Una activitat intensa i complexa que es pot observar en el recorregut que va des de la seua exposició individual a Sevilla en 1987, fins a 1992 quan va manifestar públicament, fet excepcional en l’Espanya de l’època, que havia contret la SIDA i que era homosexual, en el famós article en el diari El País, “Retrat de l’artista desnonat”, l’1 de desembre de 1992.

A la inauguració, programada per a les 13 hores, assistiran la consellera de Cultura de la Junta d’Andalusia, Rosa Aguilar, el director del Centre Andalús d’Art Contemporani de Sevilla, Juan Antonio Álvarez, el recentment nomenat director del C3A, Álvaro Rodríguez, i el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, que és alhora comissari de l’exposició. Posteriorment, a les 18:30, tindrà lloc una conversa a càrrec de Cortés mateix sobre el paper d’Espaliú en l’art espanyol i internacional.

Aquesta exposició subratlla la voluntat de l’IVAM d’expandir-se més enllà de les seues sales amb una mostra per la qual el museu cordovès abonarà 15.000 euros en concepte de fee, a més de pagar la totalitat del transport i el segur de les peces. Açò suposa no solament una font d’ingressos extra per al museu, sinó que assenyala la gran qualitat de les seues mostres.

Galeria

Relacionats

Cercle íntim: el món de Pepe Espaliú

01 des. 2016 – 19 mar. 2017
Exposició