LES OBRES DE FERNAND LÉGER JA ESTAN EN L’IVAM

Nota de premsa

NdP Léger València

València. Les més de 100 obres que conformen l’exposició Fernand léger i la vida moderna ja es troben en l’IVAM. La mostra, procedent de la Tate Liverpool, s’inaugura el pròxim 3 de maig coincidint amb les celebracions pel 30é aniversari del museu.

Aquestes pintures, dibuixos, gravats, tèxtils i fotografies realitzats per Fernand Léger romandran a l’interior dels embalatges especials en els quals han viatjat des del Regne Unit, conservats en la cambra cuirassada de l’IVAM. A partir del 24 d’abril s’espera l’arribada dels correus, que són les persones encarregades d’acompanyar a les obres d’art quan viatgen per a ser exposades, per a procedir a l’inici del muntatge de la mostra.

Fernand Leger i la vida moderna acollirà la major retrospectiva exhibida a Espanya sobre l’autor francés (Argentan, 1881-Gif-sud-Yvette, 1955), considerat un clàssic de les avantguardes i un dels renovadors del cubisme, contemporani de Picasso, Braque i Juan Gris. Coproduïda amb la Tate, on es va exposar fins al passat 17 de març, reuneix més d’un centenar de peces procedents de museus com la Tate, el Pompidou, el Victòria & Albert, Moderna Moseet, la Fundació Le Corbusier o el Reina Sofia.

A més d’aquesta col·laboració amb la Tate de Liverpool, l’IVAM està intensificant les relacions internacionals durant l’any 2019 a través de col·laboracions amb prestigioses institucions com el MUCEM de Marsella, Jeu de Paume de París i la Fundació Gulbenkian de Lisboa. Es tracta de “construir el futur d’una institució cada vegada més sòlida, arrelada al seu territori, i alhora més plural i internacional”, ha explicat el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés.