Les Corts Valencianes i l’IVAM renoven la seua col·laboració

El parlament valencià patrocina l'exposición Anzo. Aïllament i el museu cedeix 24 obres de Fernando Almela per a exhibir-les a l'hemicicle

Nota de premsa

València.- El president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, han signat avui l’addenda al conveni de col·laboració entre ambdues institucions. El Parlament valencià aporta enguany 25.000 euros per a patrocinar l’exposició de l’artista valencià Anzo, titulada Anzo. Aïllament, i per la seua banda el museu cedeix 24 obres de la seua col·lecció del pintor valencià Fernando Almela (València, 1943- Madrid, 2009) perquè puguen exhibir-se en les dependències de l’hemicicle.

Les Corts i l’IVAM van subscriure aquest conveni de col·laboració al desembre de 2006 amb l’objecte de promocionar l’art modern valencià, i han vingut renovant-ho des d‘aleshores. Amb posterioritat a la signatura d’avui, s’ha inaugurat la mostra Fernando Almela en la col·lecció de l’IVAM que es podrà veure en les tres plantes del parlament valencià fins a octubre de 2018.

Les obres d’Almela procedeixen de la donació que la Fundació Almela-Solsona va fer a l’Institut Valencià d’Art Modern en 2012. Datades entre 1978 i 2007, aquesta selecció de pintures recorre tota la trajectòria de l’autor, incloent les abstraccions gestuals i geomètriques dels anys 70 i els bodegons i paisatges de les tres dècades següents. Molts dels paisatges de les obres de Fernando Almela, són deutors dels seus viatges i també de la seua gran afició al cinema.

L’exposició que patrocina Les Corts en l’IVAM, Anzo aïllament, reuneix 80 obres procedents de diverses institucions, col·leccionistes particulars i de la Fundació Anzo. Es tracta de la primera exposició que dedica el museu a l’artista valencià José Iranzo Almonazid ‘Anzo’ (Utiel, 1931-València, 2006) prenent com a objecte d’estudi la serie Aïllaments, el seu treball més visionari i innovador.

Galeria