La directora del Museu Serralves de Porto pronunciarà una conferència en l’IVAM

TITULADA "PERFORMING THE MUSEUM", TRACTARÀ SOBRE ELS LÍMITS I DIFERÈNCIES DE LA PERFORMANCE CONTEMPORÁNIA I LA DANSA

Nota de premsa

La directora del Museu Serralves de Porto estarà el dijous 27 d’abril, a les 19 hores, en l’IVAM per a presentar la conferència “Performing the museum”, que tractarà sobre els límits i diferències entre la performance contemporània i la dansa. Suzanne Cotter ja va visitar València el passat mes de febrer amb motiu de la inauguració de l’exposició Helena Almeida. Corpus, coproduïda pel museu que dirigeix, juntament amb el Jeu de Paume (París), el museu Wiels (Brussel·les) i l’Institut Valencià d’Art Modern.

Des de fa quatre anys, Suzanne Cotter (Melburne, 1962) és la màxima responsable d’un dels museus d’art contemporani més importants de Portugal, després de ser triada en un concurs internacional entre més de cent aspirants. Ha treballat com a conservadora de la Fundació Solomon R. Guggenheim, on va contribuir de manera clau en el desenvolupament del projecte del Museu Guggenheim d’Abu Dhabi . Va ser co-comissària en 2011 de la desena biennal de Sharjah, a Emirats Àrabs. Ha comissariat una trentena d’exposicions individuals i col·lectives, com les retrospectives dedicades a Lucio Fontana o Paul Klee. A més a més és autora d’un gran nombre de textos i ha participat en nombroses publicacions d’art i revistes.

La seua intervenció en l’IVAM s’emmarca dins del cicle de conferències de la Càtedra d’Estudis Artístics segle XX/XXI, en la qual col·laboren la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández i l’IVAM. Un espai en el qual es reflexiona sobre el tractament de la imatge tant en el món de l’art com en el de la vida social, partint del desajustament que presenta entre el seu impacte emocional conceptual, polític o memorístic i els instruments que s’empren per a analitzar-la.

Foto: Filipe Braga -® Serralves

Relacionats

Helena Almeida

16 feb. 2017 – 11 jun. 2017
Exposició

L’IVAM exposa el singular univers de l’artista portuguesa Helena Almeida

15 feb. 2017
Nota de premsa

L’IVAM presenta l’exposició Helena Almeida. Corpus

13 feb. 2017
ConvocatòriaNota de premsa