José Miguel G. Cortés: “L’IVAM s’obri a l’art modern de les falles”

Es presenta al hall del museu el projecte Ibán Ramón. Posicionament gràfic

Nota de premsa

PDF NdP Presentació Projecte Ibán Ramón

València. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, han presentat hui als mitjans de comunicació el projecte Ibán Ramón. Posicionament gràfic, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de València.

Ibán Ramón. Posicionament gràfic mostra en el hall de l’IVAM una selecció de llibrets, cartells, objectes i fotografies que ha desenvolupat el dissenyador gràfic en els últims anys relacionats amb les falles. Amb motiu de la mostra l’IVAM ha editat una publicació que porta el mateix títol del projecte.

El director de l’IVAM ha destacat que “es tracta d’un projecte molt significatiu perquè l’IVAM s’obri a l’art modern de les falles, les falles entren en el museu per primera vegada”. El projecte s’emmarca en l’aposta pel disseny, en el sentit més ampli del terme, en la programació del museu. José Miguel G. Cortés també ha subratllat el vessant de cultura popular de les falles que tanta importància i arrelament té a València. “Una mostra de cultura popular a la qual l’IVAM ha d’estar atent i parar esment”, ha conclòs. 

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que “hui és una data històrica perquè les falles entren en un museu de referència com és l’IVAM que fins ara havia viscut d’esquenes al major festival de cultura popular de la ciutat”. Fuset també ha esmentat que la possible inclusió de les falles com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO “és una oportunitat de cercar l’excel·lència en el grafisme, en el treball dels artistes fallers o dels dissenyadors…”. Una idea en la qual ha coincidit amb el dissenyador Ibán Ramón que ha insistit en la necessitat de “posar en valor el treball dels dissenyadors en les falles”.

En el hall del museu s’exhibeixen des de hui fins al 10 d’abril els cartells de la campanya de comunicació de Falles 2016 realitzada per Ibán Ramón, els seus treballs relacionats amb la renovació de l’estètica fallera a través dels seus llibrets i alguns dels dissenys que ha dut a terme per a la falla Mossén Sorell-Corona.